• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

fazi  

Wysłany: 2008-07-21, 13:14   

Interpretter / Tłumaczka (chyba)
Nawet przyzwoity film, da się obejrzeć. O babce, tłumaczce w ONZ, która pewnego razu usłyszała przypadkiem, że planowany jest w Stanach zamach na jednego złego tyrana z tejże Afryki. Taki tam thrillerek. Sean Penn daje rady nawet.
3/5

A Scanner Darkly / Przez ciemne zwierciadło
Ekranizacja książki Dicka. Pół-animacja. Mocno pokręcona ale świetna historia. Dla mnie miodzio.
4/5

Step Up 2
Nawet powiem, że byłem zaskoczony bo ten film to nie jest totalny syf. Pomijając oczywiście same sceny tańca bo te wiadomo, że są dobre. 'Jedynkę' ledwo ledwo dałem radę obejrzeć do końca, a tutaj już wcale nie prosiłem o napisy końcowe. No i główna bohaterka fajna. Ale i tak najlepszym młodzieżowym filmem o tańcu zostaje Take The Lead.
3/5 (z odgórnym nastawieniem na film-popierdółkę)

Grindhouse vol 2: Planet Terror
Ja rozumiem, że do tego trzeba podejść z ogromnym dystansem i na pewno zrobione jest to wszystko genialnie ale jakoś średnio mnie bawiło. Albo Charlie Bronson Życzenie Śmierci albo horror klasy C albo Power Rangers. Trzeba się zdecydować. Główna bohaterka dopóki miała obie nogi bardzo apetyczna. No i ten yy Josh Brolin (detektyw Trupo z American Gangster) dobry jest typ. W każdym razie Death Proof dwa razy lepsze.
3.5/5

Departed / Infiltracje
Słabo. Średnio. Nijak. Chiński oryginał kiedyś zrobił na mnie dużo większe wrażenie. Chociaż Matt Damon i Nicholson klasa.
naciągane 3/5

Lost in Translation / Między Słowami
Po raz 5 czy 6. Cudo. Od początku do końca. A Scarlett jest naj naj naj naj naj z każdej strony. Murray zresztą też. Tylko on nie jest taki gładki jak ona.
6/5

In Bruges / Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj :luka:
Colin Farrell po prostu rządzi tutaj i zabija swoim irlandzkim akcentem. Prosta ale rewelacyjnie nakręcona historyjka. Takie połączenie angielskiego humoru z hollywoodzkim wykonaniem, a wszystko w klimatycznych brukowanych uliczkach Brugii.
4.5/5

Gone Baby Gone / Gdzie jesteś Amando? :)
Klimat. Affleck jeden i drugi mistrzostwo. Świetny scenariusz, zaskakuje absolutnie do końca.
4.5/5

Mystic River / Rzeka Tajemnic
Na podstawie powieści gościa tego co wyżej. Chociaż ten podobno jest lepszy i w ogóle bardziej doceniany.. Mnie w ogóle nie ruszył. Coś mi tu strasznie nie grało. W ogóle Tim Robbins położył rolę, Bekon nijaki, Penn trochę ciągnął całość. Taki materiał na prawdziwe historie na środe do TVNu czy gdzietam. Nie rozumiem nad czym ludzie się zachwycają.
3/5

True Rommance / Prawdziwy Romans
Na scenariuszu Tarantino. Sam film bardzo fajny Slater no i bardzo fajna główna bohaterka :) . Ale siła tego filmu to pojedyncze sceny. I tu czuć Tarantino. Mistrzowskie scena w przyczepie Hopper vs Walken (ten oczywiście na 4 minuty się pojawia jak zwykle), Oldman "i know i'm pretty" klaaasa (jakieś 5 minut), Gandolfini. Takie gwiazdy jak Samuel dostają rolę 10 sekundową ale i tak błyszczą, a Brad Pitt gra ujaranego typa leżącego na łóżku i oglądającego telewizje.
4,5/5

Cloverfield (Project: Monster)
Czyli wielkie brzydkie coś atakuje Nowy Jork. Dość widowiskowo, nakręcone z ręki dokładnie w stylu Blair Witch Project. Fajnie się ogląda.
3.5/5

Bank Job / Angielska Robota
O jaki SYF! O jakie bzdury. Nie dałem rady do końca. Nawet Statham jest najgorszy.
1/5

Dalkomhan Insaeng / Słodko-gorzkie życie
Takie tam zabili go i uciekł z Korei. Da się obejrzeć.
3/5

charon  

Wysłany: 2008-07-25, 20:12   
   Polecający: Colorblind

Luter - już sam tytuł mówi, o czym jest film. Jak dla mnie bardzo ciekawy. Co do zgodności z prawdziwą historią Marcina Lutra się nie wypowiem, bo jej na tyle dobrze nie znam. Mam pewne wątpliwości co do jego obiektywności, ale też ich nie potrafie rozstrzygnąć. Nie mniej warto obejrzeć.
7/10
(...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.

poison_17  

Wysłany: 2008-07-27, 17:51   
   Polecający: sama z siebie :)

Ja uwielbiam książki o narkomanach, np. Hera moja miłość, pamiętnik narkomanki, dzieci z dworca ZOO i tym podobne. Wszystkie części Harrego P. , i kryminały, Śmierć mówi w moim imieniu czy Dotyk śmierci, diabelskie zaklęcia :) :] Filmy o podobnej tematyce. PULP FICTION ten film mogłabym ogladać w kółko, uwielbiam go :)

bro  

Wysłany: 2008-07-27, 17:55   

Ostatnio obejrzałem "Żona dla zuchwałych".

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-07-27, 20:06   

Klątwa 2 (The Grudge 2) - horror, remake japońskiego oryginału. Był sobie pewien dom, w którym jakiś czas temu mężczyzna zabił swoją żonę, dziecko i kota, a na samym końcu siebie. Od tamtej pory każdy, kto wejdzie do tego domu ściąga na siebie klątwę i ginie. Ten film był po prostu... kiepskawy. OK, można było się przestraszyć tych upiorków, bo miały zwyczaj pojawiania się w najmniej odpowiednich momentach, ale to było straszenie na zasadzie "bu!". Rozczarowało mnie zakończenie, jakby komuś brakło koncepcji na jakieś ciekawe uzasadnienie tych wszystkich wydarzeń. No i przez cały film miałam wrażenie, że ktoś się w Ringa zapatrzył. Nie polecam.

need a hug.
anyone?

Pcheła  

Wysłany: 2008-07-27, 20:36   
   Polecający: Google

Ostatnio przeczytałam "Medaliony" Zofii Nałkowskiej oraz "Czarownicę z Portobello" Paulo Coelho. Obie książki bardzo mi się podobały. Szczególnie pierwsza. Lubię czytać, słuchać, oglądać dokumenty, w którym poruszana jest kwestia holokaustu. Wstrząsnęła mną na pewno i wiem, że będę do niej wracała. Lekturę mam po wakacjach ;]

Co do tej drugiej to autor ciekawie przedstawił życie pewnej kobiety z Bejrutu, która podczas wojny domowej wyjechała do Wielkiej Brytanii z rodzicami. Tam nazwała siebie Ateną. Bardzo charyzmatyczna postać, interesująca dziewczyna. Książka też niczego sobie. Czyta się lekko.

Teraz jestem w trakcie czytania "Zahira", również Coelho. (tak, tak, w wakacje ;D)

Ostatnio oglądane?
Dawno nie oglądałam telewizji. Wczoraj "Marię Antoninę". Biografię delfiny i królowej Francji. Żona Ludwika Augusta (XVI). Film średnio mi się podobał. Nie było w nim nic niezwykłego. Z filmu dowiedziałam się, że Maria Antonina była niespełniona seksualnie w swoim małżeństwie, a Ludwik był impotentem -.-
Oczywiście do czasu. Urodziła mu córkę, a potem zabalowała z kochankiem i miała syna - delfina Francji. Pokazali, że Maria szastała pieniędzmi, imprezowała, wydawała oszczędności na zabawy ciuchy, buty, peruki. Następnie mieszkańcy dostali się do Bastylii, a rodzina królewska wyjechała. Koniec filmu.

charon  

Wysłany: 2008-07-27, 20:40   
   Polecający: Colorblind

Drapieżna planeta - jakoś się skłoniłem usiąść przed telewizorem i obejrzeć coś w nim pierwszy raz od paru tygodni. Popadło na kanał o zachęcającej nazwie Sci-Fi Channel.

Fabuła nadawałaby się bardziej do strzelanki komputerowej w stylu Doom'a. Grupa naukowców i komandosów przybywa na planetę wyglądającą jak średniowieczna Ziemia (tutaj skojarzyło mi się ze Stargate'm), tylko bez ludzi. Za to z dinozaurami na powierzchni. Biegają, strzelają do nich, chowają się przed nimi i robią inne fajne rzeczy. Chwilowo nie mogą zwiać, bo jest burza i radio oraz teleporter nie działają.

Jeśli ktoś, podobnie jak ja, ma ochotę na porządne i ambitniejsze SF, to się może ostro rozczarować na tej produkcji. Jest to jeden z dziesiątków kiepskawych, niskobudżetowych, telewizyjnych SF. Najniżeszej oceny jednak nie dostanie ode mnie, bo jak na niskobudżetowe, telewizyjne SF był całkiem znośny i jako zabijacz czasu się nawet sprawdza.

Ocena: 4/10
(...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.

paauliska  

Wysłany: 2008-07-31, 12:16   

Ja ostatnio byłam na filmie "co sie zdażyło w las vegas" pomimo tego że trzeba było czytac napisy mi sie ten film naprawde baaardzo podobał mozna było sie niezle posmiac i był wciągajacy polacam kazdemu

[ Dodano: 2008-07-31, 13:19 ]
poison_17 napisał/a:
Ja uwielbiam książki o narkomanach, np. Hera moja miłość, pamiętnik narkomanki, dzieci z dworca ZOO i tym podobne. Wszystkie części Harrego P. , i kryminały, Śmierć mówi w moim imieniu czy Dotyk śmierci, diabelskie zaklęcia

a wiec ja polecam ksiazki : "Nicky Cruz opowiada" i "Krzyz i sztylet" to są dwie powiazane ze soba ksiazki bardzo wciagajace w nicky cruz .. sie wiecej dzieje jest to ksiazka na faktach o narkomanach sektach zabujstwach seksie itp

Hellblade  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-07-31, 23:06   

Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka (ściągnięty w HD :) ) Super film ( jak każda mumia) - polecam każdemu.

iii  

Wysłany: 2008-07-31, 23:41   

Hm no a ja własnie chwile temu oglądałem film "facet od w-f" nawet smieszna komedia polecam :)

Bartek4 

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-08-03, 19:59   

Właśnie oglądam Za szybcy za wściekli na TVP2

castiglione 

Wysłany: 2008-08-04, 21:47   

Czy nie znasz lub nie kojarzysz filmu (prawdopodobnie europejskiego) o biednym chłopaku wychowywanym przez dziadka, który odkrył w nim talent malarski? Chłopak ten postanowił wziąć udział w konkursie malarskim, by zapłacić za leczenie chorego dziadka. Namalował tabor cygański. Niestety nie wygrał, bo pierwsze miejsce zajęło inne dziecko, które namalowało portret mężczyzny. Może zna Pani ten film? Jest on dość stary (lata '80/'90)

Może jeszcze jakieś wskazówki?:
- chłopak sam robił pędzelki i farby (dziadek go nauczył)
- jeżeli chodzi o obraz na konkurs. Była na nim tańcząca przy ognisku w bordowej sukni cyganka z tamburynem. Chłopak zakradał się w nocy i oglądał tańce cygańskie.
- nie zdążył oddać na czas obrazu do konkursu. Spotkał w drzwiach wejściowych właściciela, który nie chciał przyjąć jego pracy, lecz, gdy spojrzał na jego obraz, wziął go, mówiąc, że ma ogromny talent

Piszę te wskazówki, bo może dzięki nim skojarzy sobie ten film.
Próbowałam szukać w Internecie, pytać znajomych, lecz niestety większość nawet nie kojarzy tego filmu.

moje gg: 5723131
z góry dzięki :)

malaike  

Wysłany: 2008-08-05, 19:40   

Wczoraj obejrzałam "Przypadek Harolda Cricka" i "Zakochani widzą słonie" - zdecydowanie polecam! :)

Bartek4 

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-08-07, 17:00   

Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka też oglądałem dzisiaj rano ale mi się nie podobają takie filmy więc jak dla mnie totalne dno.

iii  

Wysłany: 2008-08-08, 01:54   

no chwile temu oglądałem ten nowy film "The Bank Job" hmm musze powiedziec ze naprawde ciekawy scenariusz i wogole bardzo dobry film naprawde polecam... :wstyd:

Odpowiedz do tematu