Wysłany: 2006-02-01, 16:55 Ostatnio ogladane/ czytane Polecający: baba jaga ;P
Jest wiele tematow ale nie ma takiego wiec juz jest ^^
Chodzi o to zeby mozna bylo polecic lub odradzic film lub ksiazke ktora sie ostatnio czytalo. Nie trzeba wypisywac i ksiazki i filmu zeby napisac posta wystarczy jedna z powyzszych.
Tak wiec ja zaczne ;P
Narnia -- Dobre zdecydowanie, fajne efekty, dobra fabula, swietni aktorzy ;] o dziwo zaluje ze nie bylam na tym w kinie
Kroniki Ridika -- Jak Pitch Black to moj ulubiony film ... tak to .... :roll: nie no porazka ... ale przynajmniej "dobre dupy" meskie ;P wiec bylo na co popatrzec .. w skrocie w zyciu sie tak nie wynudzilam
harry potter i czara ognia -- dobry nawet bardzo ;P nie jestem jakas fanatyczka Harrego, wlasciwie to nie czytalam ani jednej ksiazki ;P i prawdopodobnie nie przeczytam .. fabula jak dla mnie nie jest az tak wciagajaca zeby po ksiazke siegac, ale w kazdym razie. Ten Harry byl bardzo smutny jak dla mnie ... w sumie po raz pierwszy ktos umarl ... tak na zawsze juz .. w poprzednich wskrzeszali ;P o ile nic nie poknocilam ^^
x-men2 - dobre, nie jakies rewelacyjne , ale dobre ;]
underworld evolution - KICHA!!!!!!!!!!!!!!! jedna dobra scena ^^ ;P ciesze sie ze nie poszlam na to do kina ;] a mialam isc bo jedynka jest jak dla mnie mega wyczesana ;] tez naciagana ale nie az tak jak 2 w sumie patrzac na koniec filmu nie zdziwie sie jak sie doczekamy 3 ;P
Na koniec zostawilam sobie Death to all supermodels -- dawno nie ogladalam tak gupiego filmu ... jest tak glupi ze az chwilami smieszny .. nadaje sie tylko do jednego ogladniecie przy drugim juz sie nie ma z czeg smiac ... w sumie przy pierwszym tez raczej malo ale zawsze ...
FILMY:
Narnia - świetna muzyka. ale ogólnie baja. jakoś niespecjalnie trzyma w napięciu.
Tylko mnie kochaj - genialna gra małej Michaliny. film łatwy do przewidzenia, ale ujmujący. dobry na wypad ze znajomymi płci żeńskiej.
KSIĄŻKI:
Sklepik z marzeniami - jeżeli ktoś lubi Kinga, to poelcam, bo jest dobry. ciekawa fabuła i pomysł. polecam.
nowy Harry Potter - gorszy od poprzednich części. dla fanatyków.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Tylko mnie kochaj - genialna gra małej Michaliny. film łatwy do przewidzenia, ale ujmujący. dobry na wypad ze znajomymi płci żeńskiej.
ejo, ja z kumplem byłem fakt, że po malutkiej wódeczce, ale zabawa była przednia. taki pełen spontan
Orange napisał/a:
nowy Harry Potter - gorszy od poprzednich części. dla fanatyków.
tak właściwie do przewidzenia. 5-ta część już była taka sobie. ale jak przerobię, to dopiero byndem oceniać
Kurczol napisał/a:
underworld evolution - KICHA!!!!!!!!!!!!!!! jedna dobra scena ^^ ;P
nom, jucha leje się hektolitrami i zero napięcia. sztampa i w ogóle. mi się podobała scena miłosna tylko, bo kate ładna. nie wiem, czy o to ci chodziło?
a samemu ostatnio przeczytałem "Portret Doriana Graya". powiem tylko tyle, że świetne, mimo, że w kanonie powieści XIX-to wiecznej ;] takie ku przestrodze.
_________________ pewnego dnia postanowiłem zmienić swoje życie. przestać pić, rzucić palenie, zacząć chodzić na siłownię i zdrowo się odżywiać.
FILM
Harry Potter i czara ognia. - właśnie obejrzałam. przytłaczająca ciemność, dużo pominiętych szczegółów, większość poprzekręcana. a, szkoda gadać.
Dan Brown - Kod Leonarda da Vinci - książka nagłośniona, rozreklamowana - i chyba słusznie, bo mnie osobiście bardzo się spodobała, pochłonęłam ją w 18 godzin czytając prawie bez przerwy (;
Jonathan Carroll - Kraina Chichów - przeczytana przeze mnie po raz kolejny, za każdym razem kocham ją od deski do deski, zawsze przeżywam ją od nowa, kochammmmm ;D
filmy:
Pojutrze - szczerze mówiąc mało ciekawy ;]
Piła - oglądana po raz drugi, podskoczyłam parę razy, a moja mama sikała ze strachu :lol:
Filmy:
Love Actually- film na każdą porę dnia i roku, na każdy nastrój
Stary, gdzie moja bryka?- em... no... jak ktoś ma ochotę na Nicnierobienie i odetchnięcie parującego mógzu... tak głupi, ze aż fajny XD
Kamienica- wg mnie- zwykły kryminał z marnym wątkiem psychologicznym próbującym robić za film "dobry"... jedynie zakończenie było dośc fajne
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
Love Actually- film na każdą porę dnia i roku, na każdy nastrój
Oglądałam wczoraj z koleżanką. Juz chyba 4 raz. Uwielbiam niektóre momenty, więc cofam, cofam i cofam. [szczególnie piosenkę wykonywana przez tą małą. i jak jeden z panów szanownych staje jako 'kolędnik' pod drzwiami swej pechowej wybranki i przekłada te kartony z napisami. i ślub na początku. ah, ogólnie śliczny film.]
martinka_666 napisał/a:
Dan Brown - Kod Leonarda da Vinci
Czytałam. Też mnie wciągnęło. Ale jakby nie patrzeć, strasznie pozmyślane.
I przypomniało mi się, dlaczego warto obejrzeć 'Tylko mnie kochaj'. Dla tego:
-przecież lubisz musli.
-nie, gdy tęsknię...
:love:
Ja nie widzialam,ale chce zobaczyc. Ostatnio widzialam "Tylko mnie kochaj", "Szosty zmysl" i "Mordercze sniegi" -fajne filmy.
A ksiazka to "Tam gdzie spadaja anioly" Doroty Terakowskiej i "Pan Tadeusz" Mickiewicza...(do szkoly)
Girl, interrupted (Przerwana Lekcja Muzyki)
Świetny genialny poruszający film psychologiczny? a może dramat po prostu. Tak czy innaczej Winnona Ryder i Angelina Jolie stanowią mistrzoswski duet + Whoopie Goldberg jako sympatyczna przyprawa do średnio wesołej historii dziewczyny z zaburzeniami osobowości trafiającej do psychiatryka. Polecam obczaić.
Termianal
Coś niesamowitego. Tom Hanks przeszedł tutaj samego siebie, jako przybysz z odległego kraju, którego nazwy już nawet nie moge sobie przypomnieć (btw mniej więcej takiego kraju dla amerykańców jak i Polska...), w skutek zawieszenia wizy i wojny w kraju jest zmuszony oczekiwać na zmianę sytuacji na lotnisku. Co się dzieje przez ten czas to opowiada właśnie ten film, a jest o czym opowiadać. Reżyseria Steven Spielberg i to w połączeniu z Hanksem powinno już wystarczyć jako rekomendacja, ale dostajemy jeszcze na osłodę Cathrine Zeta-Jones. Lekka i przyjemna komedia, zdecydowanie nie kolejny film dla kretynów.
The Ring 2 Krąg 2
Dobry film. Nieuczesana blada dziewczynka ze studni powraca - straszy, zastanawia, straszy. Troche taki odgrzewany kotlet ale może być.
Ocean's Twelve: Dogrywka
Dobry film komedia-sensacja. Troche przekombinowany i normalnie byłby zwyczajnie przeciętny bo 10zwrotów akcji na minutę to jednak troszki za dużo, ale obsada sprawia że warto spędzić te dwie godziny przed ekranem.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
"Pamiętnik narkomanki" mi sie podobał bardzo
"Hera, moja miłość" też
"Mistycy i narkomani" najbardziej
i oczywiśćie "kod leonarda na vinci"
a jeśli chodzi o filmy to:
"dzień świra" , "requiem for a dream" , "skazany na bluesa" chwilowo zapomniałem co mi sie jeszcze podobało
"chłopaki nie płaczą" :mrgreen:.. -martina ;P
_________________ nie w głowach nam psoty ani żarty, to nie my uczęszczamy na party, to nie my stosujemy używki, nie czyste zagrywki, nie mamy pojęcia co wkłada sie do fifki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum