• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

darmowe blogi

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

dneeht  

Wysłany: 2007-02-03, 21:31   

widzialam jedna czesc, to chyba trzecia byla, o ile dobrze pamietam. obrzydliwa, ale nie do przesady. powiedzmy, ze mozna obejrzec, ale nie przepadam za tego rodzaju filmami, dlatego tez nie mam zamiaru ogladac pierwszych dwoch.

Ivonne  

Wysłany: 2007-02-08, 00:38   

ooo rannnnyyy!!!!! PIŁA III ----> porażka jakich mało!!!!!!!!!!!

owszem jedynka świetna - coś nowego, orginalnego w sumie...
dwójka do przejścia, ale już bez większych zaskoczeń...

ale trójka?! bez przesady... twórcy chcieli przebić dwie poprzednie części, ale wyszło im to zupełnie na odwrót... moim zdaniem bardzo przesadzono w tym filmie... starano się żeby był jak najbardziej obrzydliwy (no rozumiem, taki gatunek) i jak najbardziej zawiły i zaskakujący w warstwie fabularnej, ale co za dużo to nie zdrowo, jak mówi przysłowie...

wyszedł z tego obraz całkowicie niestrawny... w ogóle nie wiadomo na czym się skupić... jeśli zwraca się uwagę na tortury i te wszystkie okropieństwa, to umyka fabuła, i odwrotnie...

uwielbiam filmy, które zmuszają do wysiłku intelektualnego, ale no kurcze, jak tu zrozumieć cokolwiek, jak się widzi te okropności... nie zebym była szczególnie wrażliwa, ale to po prostu wyłącza myslenie...

naya  

Wysłany: 2007-02-09, 00:10   

Ivonne napisał/a:
w ogóle nie wiadomo na czym się skupić... jeśli zwraca się uwagę na tortury i te wszystkie okropieństwa, to umyka fabuła, i odwrotnie...
ja akurat z tym problemów nie miałam...a wręcz uważam, ze to wszytsko sie ładnie komponowało w estetyczną całośc... i tortury i fabuła stworzyły razem ładny (i wcale nie zagmatwany) obrazek...

Ivonne napisał/a:
uwielbiam filmy, które zmuszają do wysiłku intelektualnego, ale no kurcze, jak tu zrozumieć cokolwiek, jak się widzi te okropności... nie zebym była szczególnie wrażliwa, ale to po prostu wyłącza myslenie...
też uwielbiam filmy psychologiczne, na którcyh trzeba się zastanowić a nie je tylko obejrzeć... ale jak dla mnie piła3 nie miała w sobie na tyle okropnych czy obrzydliwych scen by wyłączeć moje myślenie czy by odwrócić moją uwagę od fabuły... i nie to żebym była jakoś kompletnie nie wrażliwa...
ale ja lubie poprostu patrzeć na niektóre rzeczy (może to nie jest za normalne), ale np. kiedyś oglądałam na jakimś tam programie naukowym chyba godzinę operację na jelitach... mniami... poprostu pewne rzeczy, które brzydzą większą częśc społeczności ludzkiej na mnie nie robią jakiegos tam większego wrażenia...

MariJah  

Wysłany: 2007-02-09, 01:25   

dno.dno. i jeszcze raz dno.
generalnie żadna z części nic za sobą nie niesie. masakra dla samej masakry. i nic poza tym. większość horrorów ma przynajmniej jakąś fabułę. a tu z góry wiadomo, ze i tak wszyscy, a przynajmniej większość bohaterów, zginie.
uwazam, ze baaaardzo przereklamowana i niewarta oglądania.

naya  

Wysłany: 2007-02-10, 21:58   

MariJah napisał/a:
masakra dla samej masakry. i nic poza tym. większość horrorów ma przynajmniej jakąś fabułę.
akurat fabuła w pile to jej mocna strona... a także i to, że trzeba tę fabułe zrozumieć i zastanowić się nad nią... masakra dla masakry?... no nie wiem... przeciez tam nie giną przypadkowi ludzie... z łapanki na ulicy... to są ludzie, którzy nie potrafili uszanować daru jakim jest życie...gra, której stają się uczestnikami to jest ich lekcja życia... sprawdzian ile są w stanie zrobić by obronić dotąd nie szanowane przez nich życie... IMO piła ze wszystkich horrorów jakie oglądałam ma najlepszą fabułę...

rogi  

Wysłany: 2007-02-21, 21:23   

Pierwsza część naprawde wciągała. Reszta to już dno polegające tylko na pokazywaniu coraz bardziej wymyślnych urządzeń do powodowania śmierci lub bólu. Przewidywalna fabuła sprawia, że 2 i 3 część są po prostu nudne.

Według mnie to jest bardziej thriller niż horror. ;)

EwelQa  

Wysłany: 2007-02-23, 13:40   

ta ostatnia częsc to chyba wogóle została nakręcona jedynie dla zysków... Zgadzam się, że to jest thriller, tyko najpierw trzeba zdefiniować, czym jest horror ;)

rogi  

Wysłany: 2007-02-26, 18:24   

Horror (łac. groza, strach), fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegający na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych. Zadaniem horroru jest często wywołanie lęku i niepokoju u odbiorcy utworu. Pojawiające się w świecie utworu zjawiska fantastyczne podważają ustalone na początku i akceptowane przez bohaterów prawa świata.

Tak więc thriller to jest prawie to samo co horror tylko bez nadprzyrodzonych rzeczy typu zombie lub inne dziwactwa. ;)

EwelQa  

Wysłany: 2007-02-27, 13:51   

czyli sporo filmów uchodzących za horrory tak naprawde nimi nie jest :zdziwko:

kostkaaaa  

Wysłany: 2007-04-11, 11:00   

dno, dno, dno :spi:

Panna Nikt  

Wysłany: 2007-04-11, 13:58   

Szczerze powiedziawszy nie oglądałam, słyszałam że straaasznie naciągana, że zrobiona tylko na siłę, by tylko była. I patrząc w górę raczej nie obejrzę. Szkoda czasu. ;)

Paulutka  

Wysłany: 2007-04-11, 19:38   

Hmm piła.... oglądałam wszytskie 3 części. Film dobry! Pierwsza częśc trzyma w napięciu. Druga troche gorzej a trzecia... ten kto nie oglądałam jedynki i dwójki nie ma co oglądac gtrzeciej czesci. Duzo opiera sie na poprzednich czesciach. Motyw tej dziewczyny. Dopiero w trzeciej czesci dowiadujemy sie co ona własciwie robi i ze ta sama babka jest w 3 tych samych czesciach. Ja osobiscie polecam:). (chociaz widziałam lepsze):P

Beata18 

Wysłany: 2007-08-27, 17:59   

Dla mnie piła jest dobrym filmem! Najbardziej podoba mnie sie część 3, bo jest jak dla mnie najstraszniejsza!

Tynka88 

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-08-27, 18:13   

1 i 2 czesc bardzo mi sie podobaly :) 3 ?? jeszcze nie zdazylam jej do konca ogbejrzec, bo w polowie usypialam :) Ogolnie film bardzo ciekawy. :D

Odpowiedz do tematu