ja jakoś nie przepadam... jest kilka fajnych pozycji, jak np. "Skazany na bluesa" czy ostatnio "Testosteron" (bardzo dobry film, byłam na nim z moim Słonkiem i nieźle się uśmiałam), ale ogólnie to polskie kino jest w większości dość marne a jak słyszę "Samotność w sieci" czy "Świadek koronny" to naprawdę....
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
Troche malo elastyczna ta ankieta, no bo np. ja, nie lubie polskiego kina, bo czasem przypomina wielka amatorszczyzne, pod wzgledem dzwieku czy zdjec. Ale jest kilka swietnych perelek, jak Symetria, czy Czlowiek z Zelaza/Marmuru, a polskich komediach niewspomne (tych starszych) , tak wiec, zawaham sie wziecia udzialu w ankiecie...
Troche nam daleko do zachodnich produkcji bo nasi rezyserzy sa ambitni (Wajda ktory zapowiedzial ze wycofa sie juz i dalej kreci) albo dobieraja takich aktorow ktorzy sa ambitni i wychodzi ambitny szajs .....
My jakos teraz nie umiemy krecic kina rozrywkowego. Wszystko takie teraz zamyslone chodzi a jak robimy cos fajnego to w kilkudziesieciu odcinkach w ktorych to po 20 czy 30 odcinku juz sie gubi sam rezyser albo gubi sie widz i przestaje ogladac.
Wysłany: 2007-08-18, 17:46
Polecający: Google =D
Ja za polskim kinem nie przepadam. Niektóre tylko produkcje zwróciły moją uwagę. Zdecydowanie wolę kino zagraniczne. Choć i Polacy czasem mają się czym pochwalić.
_________________ .:: In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on ::.
Ja również nie przepadam za polskimi produkcjami, z wyjatkiem tych perełek, które faktycznie na uznanie zasługują. No i te niezapomniane, stare komedie... część z nich mogę oglądać wielokrotnie i nigdy mi się nie nudzą
_________________ Dum spiro, spero
"- A co będziemy robić jutro?
- To co zwykle... spróbujemy zdobyć świat!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum