Lubie te ksiazki, no nie powiem. Zawsze pociagała mnie magia, a z tych ksiazek az ona bije hehe Czytam jej juz kolejny raz i zawsze uwielbiałam wątek o Villemo i Dominiku. Bardzo bym chciała aby powstał film hehe Podoba mi sie postać Dominika jest taki ehhh zawiadacki, ironiczny, coś w sam raz dla mnie.....
[ Dodano: 2006-05-29, 23:08 ]
zapomniałam dodać a wam kto sie najbardziej podoba?? piszcie heheh
Czytałam je jakieś wieki temu, bo to było pod koniec podstawówki. Mnie najbardziej podobały się pierwsze tomy, następne trochę mniej, a końcowe przeczytałam już właściwie dlatego, żeby wiedzieć jak to się skończyło. Ulubiona para? Chyba jednak protoplaści rodu: Tengel Dobry i Silje (mam nadzieję, że nie pokręciłam jej imienia ) Ale i tak największe wrażenie zrobiły na mnie opisy przyrody, od tamtej pory choruję na Norwegię. Swoją drogą dziwne, że jeszcze te książki nie zostały oprotestowane przez kościół, podana tam wersja śmierci Chrystusa też nie jest zgodna z Ewangelią, a do tego jeszcze to płodzenie dzieci z Aniołem Ciemności...
hmmmm.....
kiedys chcialam przeczytac to co uporczywie zbierala moja mama, no ale niestety mialam i mam do teraz maly problem gdyz wiekszosc tomow bezpowrotnie zniknela
ale jezeli o sama autorke to chyba najlepsze z jej opowiadan to "A gwiazdy od lat nuca to piesn" chociaz "Przyjacielu kim jestes" tez byl;o calkiem ciekawe ^^
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
ale jezeli o sama autorke to chyba najlepsze z jej opowiadan to "A gwiazdy od lat nuca to piesn" chociaz "Przyjacielu kim jestes" tez byl;o calkiem ciekawe ^^
Przeczytałam Sagę kilka lat temu. Nie jest to przesadnie ambitna literatura, raczej prosta rozrywka, przy której nie trzeba za wiele myśleć. Ale czytało się to łatwo, szybko, przyjemnie. Podobało mi się pomieszanie magii z prawdziwym światem i to z różnych epok. No i od jednej z moich faworytek z tejże serii pożyczyłam nick ;P
Książki napisane dość ciekawie, historia wydaje mi się interesująca, ale jak mówię - nie jest to rozrywka specjalnie ambitna. Dla relaksu można jednak po to sięgnąć:)
_________________ Dum spiro, spero
"I ty za młodu nie dorżnięta
Megiero, co masz taki tupet,
Że szczujesz na mnie swe szczenięta;
Całujcie mnie wszyscy w dupę."
o, no właśnie, ale widzę, że już ktoś zmienił nazwę tematu ; ))
swoją drogą Sagi nigdy nie czytałam, aczkolwiek ktoś mi ją plecał.. póki co mam na głowie inną książkę wartą uwagi.
_________________ __
Biec pod słońce, kochać mocniej, chłonąć każdy dzień,
przed horyzontem znaleźć spokój pod koronami drzew.
Spocząć na chwilę i znów szczęście nieść.
Wiedzieć, że żyję - cieszyć się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum