Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2007-01-07, 19:39 Silent Hill Polecający: Leopold Butters Stotch
Właśnie skończyłem oglądać "Silent Hill". Niesamowity film, dawno nie oglądałem horrorów i non stop się za krzesło tzrymałem... Strach. Jakie są wasze opinie na temat filmu? Jak dla mnie jest to wyjątek od reguły, ze filmy oparte na grach są zawsze spartolone.
Uwazam ze film jest wielka porazka Gre uwielbiam za klimat i fabule, w filmie przez pierwsza polowe mnoza sie pytania zagadki nie wiadomo o co chodzi ( fani gry wiedza bo sie domyslaja) a potem na sile w jakies 20 min rezyser odpowiada na wszystkie pytania i psuje klimat ... porazka
_________________ I am not the best ...but I'm the best that I can be !!
po tym jak film ten byl opisywany przez recenzentow jako swietny, myslalem, ze rzeczywiscie tak bedzie, ale sie mylilem, a momentami to troche przesadzony byl
Jak dla mnie bardzo dobry film, długo na niego czekałem i nie zawiodłem się. Jedyna wada - pomieszane wątki z różnych części gier i zbyt słabo pokazany motyw Piramidogłowego. Poza tym wszystko ok, chociaż mogło być bardziej "gore" hehe
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
Z początku dawał rade. Mr. Piramidka fajnie zrywał skóry z ludzi, aczkolwiek na samym koncu akcja troche straciła rozpęd. Niepotrzebnie wrzucili tam motyw tych obdartusów z jakiegośtam "kultu". Średni film ogółem IMO.
"Silent Hill" nie jest strasznym filmem ale ma zarąbistą jakoś, efekty i fabułę... Mnie również się podobał ten film... Zrył mi zleksza beret ale żyje Grałam też we wszystkie części "Silent Hill" jakie wyszły w Polsce ale tylko jedną przeszłam .... To nie na moje nerwy takie gry pozdrawiam
_________________ Angelina
"Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem." - Albert Comus
słyszałam pochlebne opinie o tym filmie, więc ruszyłam tyłek do wypożyczalni i wypożyczyłam dvd za całe 8 złotych. wieeeeecie co, chała jak nic. spodziewałam się czegoś dużo, dużo lepszego. i żal mi moich ośmiu złotych które mogłam wydać na coś przyjemniejszego ;p
nigdy więcej tandetnych horrorów!
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum