Wysłany: 2007-07-31, 16:43
Polecający: Google =D
Jak narazie przeczytałam książki pod tutułem : "Strefa śmierci", "Czwarta po północy", "Regulatorzy", "Carrie" (pochłonęłam ją w dwa dni). Czeka na mnie "Lśnienie", a bardzo bardzo chciałabym jeszcze przeczytać "Zieloną milę" (film jest magiczny).
Pozdrawiam wszystkich fanów S.Kinga
_________________ .:: In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on ::.
Jedyne co wypożyczyłam, to "Stukostrachy" i bardziej ze względu na to że tytuł mnie zaintrygował, a do półki z horrorami podeszłam tylko ze względu na to, że po obejżeniu filmu "Duch" miałam ochotę na ksiązke, której zresztą nie znalazłam...
_________________ They said it changes when the sun goes down
Przed chwilą właśnie skończyłam "Mroczną wieżę" cudowne...
A tak poza tym przeczytałam: "Lśnienie", "Buick 8", "Łowca snów", "Miasteczko Salem" (cudo o wampirach...), "Christine", "Carrie", "Gra Geralda", "Podpalaczka", "Pokochała Toma Gordona", "Martwa strefa", "Mroczna wieża", "Nocna zmiana", "Zielona mila", "Rok wilkołaka"... i to chyba tyle
_________________ "Justice Is Lost
Justice Is Raped
Justice Is Gone
Pulling Your Strings
Justice Is Done
Seeking No Truth
Winning Is All
Find it So Grim
So True
So Real"
Wysłany: 2007-08-05, 17:25
Przeczytałam "Martwą strefę", "Carrie", "Rose Madder", "Misery", "Dolores Claiborne", "Nocną zmianę", "Desperację", "Wielki marsz" i "Wszystko jest względne". Wszystkie są godne polecenia, ale najbardziej spodobała mi się "Misery". W najbliższym czasie mam zamiar przeczytać "Cmętarz zwieżąt".
_________________ Mój Anioł Stróż spadając na ziemię mocno pierdolnął się w głowę...
Ja zaczełam od Carrie i od razu zwariowalam na punkcie Kinga.. Potem tylko utwierdzalam się w przekonaniu, że jest on geniuszem. No, ale najlepsze wrażenie zrobilo na mnie Miasteczko Salem. King genialnie wymyślil i ulokował miasteczko dbając o najdrobniejsze szczegoly. Dla mnie to poprostu majstersztyk...
_________________ Moja mama jest rastamanem - pali faję wodną i jeździ tramwajem!
ja czytalam juz carrie, desperacje, christine, wielki marsz ale najlepszy byl zdecydowanie Cmętarz zwieżąt!!!!! swietna ksiazka!! bardzo chcialabym przeczytac lsnienie bo skoro film byl nieziemski to ksiazka bedzie zapewne jeszcze lepsza:D
_________________ Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Priorytetem Ha I Pe Ha O Pe
eN I Gie De Igrek eS Te O Pe
a i "misery" tez byla genialna - szczerze mowic lepsza ksiazka niz film
_________________ Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Priorytetem Ha I Pe Ha O Pe
eN I Gie De Igrek eS Te O Pe
Ja zacząłem go czytać od siedmiu tomów Mrocznej Wieźy.
Poza tym polecam Oczy smoka. Opowiadanie w dość mało kingowym stylu, bo to fantasy podchodzące trochę pod bajki dla dzieci.
Kolejną rzeczą była Needful Things, tytuł polskiej wersji: Sklepik z marzeniami. Tutaj absolutnie nie polecam filmu. Obejrzałem go bezpośrednio po przeczytaniu i dużo traci w stosunku do książki.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
Mi też niespecjalnie, ale sam nie umiałem wymyśleć lepszego, więc jakoś je przełknąłem.
Najlepsze to były tomy 3 i 5 moim zdaniem. Trzeci podobał mi się za chyba najbardziej apokaliptyczny klimat ze wszystkich.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum