Wysłany: 2006-08-03, 19:42
Polecający: google
aj całkiem niedawno zaczęłam się nim interesować (rok? dwa?)i to całkiem przez przypadek- po obejrzeniu lśnienia naszła mnie ochota na książkę i tak jakoś poszło samo... potem następną i następną... facet zna się na rzeczy- pisze świetne horrory- potrafi stworzyć nastrój z niczego, sprawić że wąż strażacki zmieni się w coś strasznego... jeżeli o to pytasz to oprócz lśnienia pochłonęłam Miasteczko Salem, Cmętarz Zwieżąt, Misery, Dolores Claiborne, Depresję, Pokochała Toma Gordona i chyba tyle...
_________________ Futuristic Caramel Cow
All animals are equal but some animals are more equal then others.
Zaczełam czytać jego książki od "Szkieletowej Załogi" - zbioru opowiadań. Później na strychu natknęłam się na "Misery", a ostatnio przeczytałam "Cujo". Bardzo fajne ma książki chociaż osobiście wole fantasy.
Uhhh... Zeżarło mi odpowiedź... Pewnie była za długa
Więc krócej: Kinga uwielbiam, przeczytałam wszystko co było w bibliotekach w mojej okolicy, a teraz się przeprowadziłam i niedługo zacznę łowy w następnych.
Polecam "Sklepik z marzeniami", spodoba się wszystkim, którym podobało się "Miasteczko Salem", bo pod pewnymi względami są bardzo podobne, ale według mnie "Sklepik" robi większe wrażenie, bo potworami są zwykli ludzie. Do tego jeszcze dla miłośników krótkich form - opowiadania, które publikował w różnych pisemkach nienajwyższych lotów, ale te opowiadania to mistrzostwo świata w budowaniu nastroju grozy na kilku stronach, do tego opatrzone jego komentarzami, prawdziwy rarytas.
ja czytuję Kinga jakoś od dwóch lat, ale robię to raczej nienałogowo
najbardziej podobały mi się
Misery
Dolores Claiborne
Gra Geralda
Miasteczko Salem
To
Lśnienie (film do dupy!)
Christine
Podpalaczka
Sklepik z marzeniami
Uciekinier
poza tym 'Nocna zmiana' i 'Czwarta po północy' chociaż ostatnio kupiłem 'Serca Atlantydów' i nie mogę przebrnąć...
_________________ " Wszystko nam się śni - ja Tobie, a Ty mi... "
Aj czyta się Kinga, czyta. Zaczełam od 'Szkieletowej Załogi' i jedno z opowiadań 'Mgła' mnie powaliła na łopatki. Było to świetne. A potem 'Zielona Mila' po obejrzeniu filmu, następnie 'Sklepik z marzeniami'. 'Mroczna Wieża' stoi na półce i na mnie czeka. ;P
Ale teraz mam zamiar przeczytać 'Strefę Śmierci'.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Ja przeczytałam "Strefę śmierci" i bardzo mi się podobała. Jesli się nie mylę, to "Mgła" była wczoraj na Polsacie . Widziałam "Zieloną milę" i chętnie teraz ją przeczytam , bo film był świetny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum