Niedawno byłam w kinie na tym filmie i powiem szczerze, arcydzieło to to nie jest, ale tez nie rozczarował mnie... Co wy sądzicie?
Jak na polską produkcję komercyjną wyszło całkiem przyzwoicie... wiem, że niektórzy czepiają się realiów ukazanych w filmie... a to że niby świat mafii wcale tak nie wygląda itp, itd. Nie znam się na tym, nigdy nie byłam w mafii i nie zamierzam wstępować , ale uważam, że po pierwsze to jest komercja, nie dokument, więc rzeczywistości nie odzwierciedla, po drugie, chyba nie chodzi w tym filmie o to, aby pokazać ze szczegółami jak działał Pruszków... Bądź co bądź można się tam doszukać głębszego sensu - pojawia się problem moralności, lojalności, wyeksponowany też jest wątek rodziny, miłości i zdrady...
Jedno tylko pozostawia niedosyt, a mianowicie zakończenie.... takie nijakie w stosunku do całości...
No i Małaszyński... przecież on tam nie gra głównej roli!!! Więc po kiego diabła wszystkie media mówią o nim? Jak dla mnie przez większość filmu miał jedną i tą samą zbolałą minę... dopiero pod koniec pokazał się z lepszej strony....
_________________ Jedziecie do stolicy kraju kapitalistycznego. Który to kraj ma być może nawet i swoje... plusy. Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów!!!
Moi kumple mówia, ze beznadzieja, a kolezanki ze rewelacja dlatego przypuszczam, ze to kolejne romansidło, ale dobre tylko szkoda ze to miał byc film sensacyjny... no ale niedługo sie sama przekonam
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
Właśnie oglądnęłam i jestem w sumie pozytywnie rozczarowana w stosunku do negatywnych komentarzy które o tym filmie słyszałam bo okazało sie ze film nie jest taki mizerny :0 wrećz przeciwnie jest nawet spoko nie jest to romansidło ani niewiadomo jaki sensacyjny ale raczej taki 'polski' film o mafii
Byłam i uważam, że film można oglądnac na telewizorze bo taki całkiem, całkiem, ale żeby fatygowac sie do kina <hmm, nie trzbea > film po to żeby sie rozluźnic i tyle ..
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
Wysłany: 2007-03-07, 23:21
dr frasunek napisał/a:
"Miłość silniejsza od mafii"
I do znajomości tego hasła reklamowego ograniczy się moja styczność z tym filmem.
Ja raczej też tego będę się trzymał. Tego typu hasła do mnie nie docierają, a film o miłości, zdradzie, mafii, seksie, moralności, lojalności i rodzinie w polskim wykonaniu najczęściej okazuje się filmem o niczym.
Heh to wcale jak dla mnie nie był film o Miłości tylko o biografii jednego ze świadków koronnych- mało tam Małaszyńskiego i jak dla mnie miłości -przynajmniej tej telenowelowej tam nie ma- fizycznej sie znajdzie
Wysłany: 2007-04-14, 11:48
lolo38 napisał/a:
Film może byc ale tak bardzo nie polecam
Ja w ogóle nie polecam. Nie podobał mi się. Stanowczo przereklamowany, naciągany i zero akcji. Poza tym Małaszyński słabo zagrał, ten co grał Blachę (nie pamiętam jak się nazywa) o wiele lepiej.
Przereklamowany syf ,gdyby nie TVN to by mało kto o tym słyszał ,myślałem że TESTOSTERON też będzie chujowy bo go też tak w tefałenie reklamowano ,ale podobał mi się
Tu się zgodzę w stu procentach. Miałam okazję oglądać ten film w szkole. Tak bardzo się nudziłam, że po dwudziestu minutach od początku seansu wyjęłam kartkę, długopis i zabrałam się do zaległej pracy z polskiego
Zdecydowanie zbyt dużo zbędnej gadki, pół filmu zajmują sceny przesłuchań
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum