• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

neo  

Wysłany: 2006-03-13, 18:40   Szeregowiec Ryan

To jest super film..........na początku jest lekka masakra ....i wogule fabuła ...tak mi się podobał ten film ze zaczołem oglądać wszystkie filmy o II wojnie światowej :D :D REVELATION

Kaczorek  

Wysłany: 2006-03-13, 19:28   

No lubie filmy o II Wojnie Światowej ale najbardziej lubię jak Babcia albo Dziedek o tym opowidajaą 8) jest wtedy jak byś był tam :P

lolinka  

Wysłany: 2006-03-13, 22:11   
   Polecający: bierdonka

ja sie interesuje II wojna światową ... obejrzałam juz pare dobrych filmów o tej tematyce .. szregowiec był niezły .... w sumie to juz tego nie pamiętam dokładnie , dawno to było ... Tom Hanks dobrze to zagrał ... ogolnie cekawa fabuła .. aczkolwiek nie połozył mnie na kolana
Chcecie obejrzec dobry film , z morałem , dobrymi dialogami , to polecam moj ulubiony "cienka czerwona linia" warto przeczytac tez ksiązke ... dobrze pzredstawiono tam wojne od strony zołnierzy .. nie chodziło nawet tyle osame walki ale o to co sie dzieje w naszych umysłach podczas wojny , co sie dzieje z zołnierzami .. świetny film :wink:

neo  

Wysłany: 2006-03-14, 18:10   

lolinka napisał/a:
ja sie interesuje II wojna światową ... obejrzałam juz pare dobrych filmów o tej tematyce .. szregowiec był niezły .... w sumie to juz tego nie pamiętam dokładnie , dawno to było ... Tom Hanks dobrze to zagrał ... ogolnie cekawa fabuła .. aczkolwiek nie połozył mnie na kolana
Chcecie obejrzec dobry film , z morałem , dobrymi dialogami , to polecam moj ulubiony "cienka czerwona linia" warto przeczytac tez ksiązke ... dobrze pzredstawiono tam wojne od strony zołnierzy .. nie chodziło nawet tyle osame walki ale o to co sie dzieje w naszych umysłach podczas wojny , co sie dzieje z zołnierzami .. świetny film :wink:

oglądałem "cienka czerwona linia" ale stwierdzam ze szeregowiec był lepszy a i jeszcze jak chodzi o wietnam to najlepsze jest "byliśmy żołnierzami " piękny film :yea:

[ Dodano: 2006-03-14, 18:13 ]
Kaczorek napisał/a:
No lubie filmy o II Wojnie Światowej ale najbardziej lubię jak Babcia albo Dziedek o tym opowidajaą 8) jest wtedy jak byś był tam :P

mi też babcia i dziadek opowiadali o II wś ale opowiadali tez o obozie" oświęcim"(aushwitz) byłn tam jej kolega i znajomy uciekli kanałami ściekowymi tam była naprawde masakra :( :(

Pain07  

Wysłany: 2006-03-14, 21:05   

Film był bardzo dobry naprawdę ten film jest piękny prawdziwa druga wojna światowa
super efekty specjalne dźwięki są dobre bardzo mi się podoba :D :D :D :D

Netto  

Wysłany: 2006-03-14, 21:38   

Ha to się nazywa masakra. No ale tak wyglądała druga wojna światowa. Tylko po co wysyłać tylu ludzi by ratować tylko jednego?

neo  

Wysłany: 2006-03-15, 17:14   

Netto napisał/a:
Tylko po co wysyłać tylu ludzi by ratować tylko jednego?

gdybym był na miejscu taj matki tez bym zarządał powrotu syna ......kobiecie został 1 jyn bo wszyscy zgineli to niech ma pocieche z tego jednego :(

fazi  

Wysłany: 2006-03-15, 18:35   

Ale ona nie żądała, to był taki gest ze strony szefów wojskowych.

Piękny film tak poza tym. A Tom Hanks jest mistrz.

sickness  

Wysłany: 2006-03-18, 17:04   

Szeregowiec Ryan- Jeden z moich ulubionych filmów wojennych. Lądowanie na plaży w Normandii było wspaniałe. O tym filmie można by naprawdę duzo napisać. Tylko czasu mało...
Zdecydowanie polecam ten film wszystkim, ludziom którzy nie lubią filmów wojennych, i tym drugim też.

:|

vlad  

Wysłany: 2006-09-09, 19:48   

fazi napisał/a:
Piękny film tak poza tym. A Tom Hanks jest mistrz.

dobrze prawisz ziom ,tak poza tym to mam soundtrack, calkiem niezly, ale Williamsa stac na wiele wiecej

trusiak  

Wysłany: 2006-09-09, 20:17   

Szeregowiec był niezły, tylko właśnie bardziej niż na akcje wojenne zwrócilam uwagę na problem poświęcenia większości dla jednostki, bo szczerze to chyba pierwszy raz się z takim czymś spotykam:) I w sumie można aż z tego nowy temat zrobić ;)
bez wahania"

yakuza  

Wysłany: 2006-09-09, 20:51   

No musze przyznaci że film to im wyszed obeiżałem go chyba cztery razy i był poprostu super :hyhy:

Izu$  

Wysłany: 2006-09-09, 21:01   

Ogólnie nie lubie tego typu filmów ale ten jest naprawde świetny... :)

kooondzik 

Wysłany: 2006-09-10, 11:22   

film jest super oglądałem go z 4 razy i mi się nie znudził ale z tego co słyszałem jest w nim parę niedomówień prawdziwy fanatyk II wojny światowej (mój kuzyn mi opowiadał bo on ma świra na tym punkcie) znajdzie tam parę błędów związanych z dekoracją albo z ubiorem np. jakaś tam dywizja miała inną naszywkę w rzeczywistości niż na filmie albo miała inny mundur. można tak troszkę tego powymieniać

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-10, 11:27   

kooondzik napisał/a:
film jest super oglądałem go z 4 razy i mi się nie znudził ale z tego co słyszałem jest w nim parę niedomówień prawdziwy fanatyk II wojny światowej (mój kuzyn mi opowiadał bo on ma świra na tym punkcie) znajdzie tam parę błędów związanych z dekoracją albo z ubiorem np. jakaś tam dywizja miała inną naszywkę w rzeczywistości niż na filmie albo miała inny mundur. można tak troszkę tego powymieniać

Chyba żaden "normalny" odbiorca nie zwróciłby nigdy uwagi na takie drobiazgi. Zresztą nie widze sensu w aż tak hadkorowym odwzorowywaniu szczególików, w hollywoodzkich produkcjach zwłaszcza.

A co do filmu to niezły był, ale poza samym lądowaniem na Omacha Beach nie zauważyłem w nic badziej szczególnego. no chyba że fontanny krwi.... :kwasny:

Tró

Odpowiedz do tematu