To jest super film..........na początku jest lekka masakra ....i wogule fabuła ...tak mi się podobał ten film ze zaczołem oglądać wszystkie filmy o II wojnie światowej REVELATION
_________________ życie jest piękne ...trzeba go tylko poznać
Wysłany: 2006-03-13, 22:11
Polecający: bierdonka
ja sie interesuje II wojna światową ... obejrzałam juz pare dobrych filmów o tej tematyce .. szregowiec był niezły .... w sumie to juz tego nie pamiętam dokładnie , dawno to było ... Tom Hanks dobrze to zagrał ... ogolnie cekawa fabuła .. aczkolwiek nie połozył mnie na kolana
Chcecie obejrzec dobry film , z morałem , dobrymi dialogami , to polecam moj ulubiony "cienka czerwona linia" warto przeczytac tez ksiązke ... dobrze pzredstawiono tam wojne od strony zołnierzy .. nie chodziło nawet tyle osame walki ale o to co sie dzieje w naszych umysłach podczas wojny , co sie dzieje z zołnierzami .. świetny film :wink:
ja sie interesuje II wojna światową ... obejrzałam juz pare dobrych filmów o tej tematyce .. szregowiec był niezły .... w sumie to juz tego nie pamiętam dokładnie , dawno to było ... Tom Hanks dobrze to zagrał ... ogolnie cekawa fabuła .. aczkolwiek nie połozył mnie na kolana
Chcecie obejrzec dobry film , z morałem , dobrymi dialogami , to polecam moj ulubiony "cienka czerwona linia" warto przeczytac tez ksiązke ... dobrze pzredstawiono tam wojne od strony zołnierzy .. nie chodziło nawet tyle osame walki ale o to co sie dzieje w naszych umysłach podczas wojny , co sie dzieje z zołnierzami .. świetny film :wink:
oglądałem "cienka czerwona linia" ale stwierdzam ze szeregowiec był lepszy a i jeszcze jak chodzi o wietnam to najlepsze jest "byliśmy żołnierzami " piękny film :yea:
[ Dodano: 2006-03-14, 18:13 ]
Kaczorek napisał/a:
No lubie filmy o II Wojnie Światowej ale najbardziej lubię jak Babcia albo Dziedek o tym opowidajaą 8) jest wtedy jak byś był tam
mi też babcia i dziadek opowiadali o II wś ale opowiadali tez o obozie" oświęcim"(aushwitz) byłn tam jej kolega i znajomy uciekli kanałami ściekowymi tam była naprawde masakra
_________________ życie jest piękne ...trzeba go tylko poznać
Ha to się nazywa masakra. No ale tak wyglądała druga wojna światowa. Tylko po co wysyłać tylu ludzi by ratować tylko jednego?
_________________ KoЯn, Iron Maiden, Rammstein, Rob Zombie, In Flames, System of a Down, Skindred, Metallica, Nirvana, Static-X
-------------------------------------------------------
Szeregowiec Ryan- Jeden z moich ulubionych filmów wojennych. Lądowanie na plaży w Normandii było wspaniałe. O tym filmie można by naprawdę duzo napisać. Tylko czasu mało...
Zdecydowanie polecam ten film wszystkim, ludziom którzy nie lubią filmów wojennych, i tym drugim też.
Szeregowiec był niezły, tylko właśnie bardziej niż na akcje wojenne zwrócilam uwagę na problem poświęcenia większości dla jednostki, bo szczerze to chyba pierwszy raz się z takim czymś spotykam:) I w sumie można aż z tego nowy temat zrobić
_________________ "Spadam
pomiędzy zdania
w niedorzeczności
bez wahania"
film jest super oglądałem go z 4 razy i mi się nie znudził ale z tego co słyszałem jest w nim parę niedomówień prawdziwy fanatyk II wojny światowej (mój kuzyn mi opowiadał bo on ma świra na tym punkcie) znajdzie tam parę błędów związanych z dekoracją albo z ubiorem np. jakaś tam dywizja miała inną naszywkę w rzeczywistości niż na filmie albo miała inny mundur. można tak troszkę tego powymieniać
_________________ You have the right to remain silent
film jest super oglądałem go z 4 razy i mi się nie znudził ale z tego co słyszałem jest w nim parę niedomówień prawdziwy fanatyk II wojny światowej (mój kuzyn mi opowiadał bo on ma świra na tym punkcie) znajdzie tam parę błędów związanych z dekoracją albo z ubiorem np. jakaś tam dywizja miała inną naszywkę w rzeczywistości niż na filmie albo miała inny mundur. można tak troszkę tego powymieniać
Chyba żaden "normalny" odbiorca nie zwróciłby nigdy uwagi na takie drobiazgi. Zresztą nie widze sensu w aż tak hadkorowym odwzorowywaniu szczególików, w hollywoodzkich produkcjach zwłaszcza.
A co do filmu to niezły był, ale poza samym lądowaniem na Omacha Beach nie zauważyłem w nic badziej szczególnego. no chyba że fontanny krwi....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum