"Barry Trotter i bezczelna parodia"
Musze się zgodzić z koleżanką, ze parodię piszą ci, którzy nie mają na tyle ambicji i pomysłu, by napisać coś swojego.
Bleee... _-_
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
Wysłany: 2006-08-02, 23:09
lovely napisał/a:
'alchemik'
to jest tragedia literacka ??????
to jest geniusz literatury!!!!!! Cudownie wpleciona filozofia zycia w historie młodego człowieka , wędrówka , motyw przemiany osobowości , przeczytałam ja w jedno popołudnie , i wiele wniosłam z niej do swojego zycia . Mysle, ze aby zrozumiec ksiązki Coelho , tzreba miec ukształtowane pojęcie o świecie , tzreba wiedziec kim sie jest i do czego sie dązy , trzeba znac siebie i własne pragnienia , tylko wtedy pojmie sie to co miał na mysli autor , ale mysle ze do tego trzeba dojrzec ;]
to jest geniusz literatury!!!!!! Cudownie wpleciona filozofia zycia w historie młodego człowieka , wędrówka , motyw przemiany osobowości , przeczytałam ja w jedno popołudnie , i wiele wniosłam z niej do swojego zycia . Mysle, ze aby zrozumiec ksiązki Coelho , tzreba miec ukształtowane pojęcie o świecie , tzreba wiedziec kim sie jest i do czego sie dązy , trzeba znac siebie i własne pragnienia , tylko wtedy pojmie sie to co miał na mysli autor , ale mysle ze do tego trzeba dojrzec ;]
wszystko to co napisal w tej ksiazce mozna bylo zawrzec na jednej stronie. coelho stal sie ostatnio modny, wszyscy sie nim zachwycaja, jak dla mnie nie ma czym. nie mow mi ze nie rozumiem tej ksiazki i nie draznij mnie. sa gusta i gusciki.
_________________ Im telling ya loosen up my buttons babe
But you keep frontin babe
Say what you gon' do to me
But i see nothin'
Wysłany: 2006-08-04, 21:05
Polecający: yyy...
Tiam,lektury zdecydowanie odpadają...
Poza tym nie mogłam zmęczyć w/w "Wojny polsko-ruskiej" (nie wiem,czym się zachwycają niektórzy ludzie), "Kod Leonarda Da Vinci" (masakra)...
wszystko to co napisal w tej ksiazce mozna bylo zawrzec na jednej stronie. coelho stal sie ostatnio modny, wszyscy sie nim zachwycaja, jak dla mnie nie ma czym. nie mow mi ze nie rozumiem tej ksiazki i nie draznij mnie. sa gusta i gusciki.
Ooo!!! Browar sie tej pani nalezy!
Co do tematu, to ksiazek, ktore mi sie nie podobaja nie czytam, bo po co marnowac czas na cos z czego nie czerpie sie zadnych korzysci, ani przyjemnosci.
Wysłany: 2006-08-22, 14:59
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Ogniem i mieczem, krzyzacy, potop i -SKA. Z innego gatunku: Eragorn i Wojna Duszkow
_________________ Der Vater hält das Kind jetzt fest / Hat es sehr an sich gepreßt / Bemerkt nicht dessen Atemnot
Doch die Angst kennt kein Erbarmen / So der Vater mit den Armen
Drückt die Seele aus dem Kind / Diese setzt sich auf den Wind und singt...
Najgorsze książki przez które musiałam "przebrnąc", bo była w klasie humanistycznej to: "Potop" i "Chłopi". Język w powieściach obu zabójczy, opisy ciągnące się w nieskończoność i ogromne pomieszanie fabuły.
_________________ Tylko ryzykując możesz zyskać coś ważnego...
Wysłany: 2006-09-08, 20:37
Polecający: yyy...
w ogóle nie wiem kto układa listę lektur?!ja kocham książki bardzo,ale żadnej lektury nie czytam już od pierwszej klasy gimnazjum...to parę lat bydzie:pjak ja nienawidziłam szatana z siódmej klasy...brrr...
A jak dla mnie tragedią literacją jest "Tam gdzie spadają anioły". Po przeczytaniu pierwszego rozdziału owej książki zostałam zmuszona do tego aby oddać ją spowrotem do biblioteki, gdyż niczym mnie nie zainteresowała.
_________________ One night and one more time
Thanks for the memories
Even though they weren't so great. ;]
_______
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum