nie pamiętam nawet, jaki ta książka miała tytuł. Była napisana przez partnera życiowego Freddyego Mercurego... tragiczna!
pominę już, że cała książka to wyliczanie, jakie prezenty ten autor i Fredek dostawali na święta i inne okazje, co sobie kupowali do domu... pominę już obmierzłe opisy zbliżeń pomiędzy panami... ale naprawdę przysięgam, że nie chciałam się dowiedzieć, że ostatnie słowo mojego ukochanego wokalisty brzmiało "siusiu"
z przykrością stwierdzam, że pewna 'klasyka literatury dziecięcej', czyli:
'mała księżniczka'. nie pamiętam czyjego autorstwa, ale do tej pory mam skazę na psychice. maksymalnie naiwne i bezsensowne dzieło
może to oznacza, że niewiele przeczytałem, ale po małej księżniczce miałej traumę
_________________ pewnego dnia postanowiłem zmienić swoje życie. przestać pić, rzucić palenie, zacząć chodzić na siłownię i zdrowo się odżywiać.
księżniczkę napisała Frances Hodson Burnett, ta od Tajemniczego Ogrodu. Jak byłam mała to uwielbiałam tę książkę. Małej księżniczki nie doczytałam do końca. Nie mam skłonności do sadyzmu, a przynajmniej nie miałam, jak byłam dzieckiem
_________________ przed chwilą miałeś/aś zaszczyt przeczytać wypowiedź Sowiska. Jak się czujesz?
A liczy się przeczytanie pierwszych 10 stron? (więcej mi się nie udało)
Jak tak to "Wojna Polsko Ruska" Masłowskiej. Chodzi o język jakim to coś jest napisane.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Kate Elliott - Ksiaze psow
najbardziej zrabana ksiazka
ta ksiazka nie potrafi wciagnac nikogo z ludzi ktorych znam
nie potrafi niczym zainteresowac wzbudzic czego kolwiek
nie da sie jej czytac przez jakis dluzy okres czasu
poprostu shit
_________________ WIDZEW YOU'LL NEVER WALK ALONE
obrany cel narodowe dąrzenia
ziścił się sen tego pokolenia
obrany cel wielka Polska na wieki
pod znakiem Falangi po wolność idziemy
De nołbadis łona bi sambadis<spojrz na siebie Gość>
O krasnoludkach i sierotce Marysi Marii Konopnickiej - najnudniejsza książka jaką w życiu czytałem. W połowie się załamałem, ale jakoś doczytałem do końca, bo to była lektura w podstawówce. Oprócz tego Największe spiski w historii - na szczęście nie pamiętam autora. Kupiłem to, bo na okładce dali zdjęcie Lennona - jedyne, co mi się w tej książce podobało.
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
Mam to szczęście, ze jak coś mi się nie podoba, to zamykam i zapominam
z tego ostatniego co pamiętam... hm... hm hm hm... "Odprawa posłów greckich" :roll:
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
"Gloria Victis" Orzeszkowej... 40 stron, i zasnęłam podczas czytania... A fabuła jest taka: "wiatr wiał. <dużo przymiotników> Był piękny! I miał kryształowe włosy. Wiatr się zatrzymał. Aaaaaaaach biedni powstańcy! Wiatr powstał!" Koszmarek stylistycznotreściowy. I do tego lektura...
_________________ małe wielkie nieszczęścia potrzebne do szczęścia
a od zwykłych rzeczy naucz się spokoju
i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
--Ksiądz Twardowski
Adam Mickiewicz: Pan Tadeusz.
Okropna, nudna książka.
Co kto lubi.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Wysłany: 2006-05-01, 22:15
hehe, więc teraz ja ]:->
zacznijmy od początku... w SP zadano nam do przeczytania książkę, o niejakim tytule 'Dzieci z Bullerbyn'. Jako, ze od małego lubiłam czyttać zaczęłam z wielkim zapałem, który niestety skończył się po kilku stronach. Te głębokie przemyślenia o tym jak to zrobić żeby zawsze schjodzić z górki, etc, były nie na mój poziom intelektualny <joke>. A tak serio- to pierwsza książka o jakiej pamiętam, której po prostu, znieść, ścierpieć nie mpogłam! Doczytałam do połowy, powiedziałam mamie ze mi sie nie podoba i ze czytac ne bede "bo tego sie nie da'. To była moja pierwsza tragedia literacka.
Później "Syzyfowe Prace". Dżizys jak można tak nuudno pisać. Ja rozumiem wagę zawartej tam treści, ale mimo iż ta książka cieniutka jest, to ja po jakichś 50 str poddałam się, pzreszłam do streszczenia i na tym zakończyłam.
Faraon. Ojejjej.. ile mozna się nad opisywaniem ziarenka piasku pustynnego rozwodzić? maskara, dla mnie porażka po 100 stronach, zapomniałam co w ogole czytam i przeszłam do innej książki,
Pan Tadeusz. Przeczytałam trochę, nie pamiętam ile, ale wiem na ewno, ze wyłaączałam się po około piątym wersie. masakra. Pamiętam tylko tyle co nam się 15 fragmentów na pamiuęć kazali nauczyć i tyle co robiłam z tego z 30 str notatek
Krzyżacy- pzreczytałam ponad połowę, ale takie książki są nie dla mnie. Fatalna.
Grażyna. Zajęła mi ledswo kilka godzin, czytałam w ramach olimpaidy, jednak po przeczytaniu, rozumiałam tylkoniejaki gólny zarys sytuacji, dałam książkę moje mamie polonisce i wtedy się okazało, ze ma ona tak głębokie i ukryte przesłania mentalno-nie wiem jakie, ze mnie scieło. ale dopiero wtedy zrozumiałam o coi chodzi. Nie lubie takch ksiazek.
Romeo I Julia. Lubię Szekspira, zwłaszcza Makbeta I hamleta, ale tego nie umiałam przeczytać.
Na dziś dosyć tych tragedi XD :mrgreen:
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
Jak dla mnie krzyżacy i syzyfowe prace to całkiem niezłe książki.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Fantasmagoria, wymieniłaś właśnie 3 książki, które uwielbiam.
Pfff.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum