Wysłany: 2007-10-19, 20:14
jak dla mnie na szczycie listy jest od dłuższego czasu 'podaj dalej'. mało który film mam ochotę obejrzeć drugi raz, ale w przypadku tego, było tych razów jeszcze parę. przejmujący, smutny, z przesłaniem, w pewnym sensie magiczny. mnie urzekł.
W klimatach klasyki to nie ma zmiłuj się - Once upon a Time in America i Godfather I i II. Początkowo udało mi się jedynie obejrzeć Ojca Chrzestnego i zadziwił mnie on swoim kunsztem, dwójka jeszcze większy urok na mnie rzuciła. Aczkolwiek na to co się działo po obejrzeniu Dawno temu w Ameryce to juz nie sposób opisać - film, który porusza niemal każdy temat naszego życia i nie jest to jakieś liźnięcie każdego tematu ale refleksyjne myśli przekazywane do widza. Tematyka miłości, przyjaźni, zbrodni, dzieciństwa, sexu została potraktowana w każdym wypadku dogłebnie, a do tego intrygująca fabuła i niesamowita końcówka (co nieznaczy, że nie realistyczna) stawiają ten film w czołówce.
P.S
Film się wyróżnia od innych jednym specyfikiem - trwa ponad 4 godziny, ciężko mi zatem zebrać się by jeszcze raz obejrzeć tego majstersztyka.
Władca Pierścieni wszystkie części
300
Crank
Hostel
Piła wszystkie części
Wrong Turn wszystkie części
i wiele innych mam manie na punkcie horrorow i thrillerow.
_________________ " N i e B ó j S i ę Z m i a n y N a L e p s z e " Wwo
Pulp Fictionn (kto ogladal, ten rozumie)
Requiem dla snu (brutalnie piekny)
Monthy Phyton (genialne, wszystkie filmy z serii)
Podaj dalej (poruszajacy)
_________________ Ja - metr siedemdziesiąt pięć
dziko rosnącego nieba
Dla mnie njleopszym filmem jaki obejrzałem był;"Kill Bill" dopracowany do perfekcji.A poza tym to "krzyk" i oczywiscie ekranizacja "władcy pierscieni"..
_________________ "Jesteś tym czym byłem..Bedziesz tym czym jestem Ja"
Obcy cala seria- genialna Ellen Ripley:) oraz Terminator- w sumie tez wszystkie czesci, ale druga to moja ulubiona- jesli ktos ma VOD w telewizji N i nie ogladal to polecam( ja ogladalam juz 6 razy, ale nie przeszkadza mi to obejrzec go jeszcze raz:)))
Obcy cala seria- genialna Ellen Ripley:) oraz Terminator- w sumie tez wszystkie czesci, ale druga to moja ulubiona- jesli ktos ma VOD w telewizji N i nie ogladal to polecam( ja ogladalam juz 6 razy, ale nie przeszkadza mi to obejrzec go jeszcze raz:)))
alien - klasyka. uwielbiam. nie raz robilem sobie maraton wszystkich 4 czesci. i mimo ze ta ostania zrobiona na sile to trzyma troche klimatu. a seria z terminatorem to tez niepokonana produkcja ;] zwlaszcza t2, ktorego ogladalem tyle razy ze wszystkie dialogi znam na pamiec ;p (no... prawie ;p)
absolutnie najlepszym filmem jest dla mnie "Władca Pierścieni" wszystkie części. poza tym lubię oglądać "Marzyciela" (ale tylko wtedy, gdy mam ochotę popłakać), "Matrixa" i wszystkie części "X-menów"
_________________ Tylko wszechświat i ludzka głupota są nieskończone
chyba nie mam jednego najlepszego filmu. bardzo podobal mi sie film zielona mila, skazany na bluesa, kto nigdy nie zyl, pręgi. wladce pierscieni oczywiscie bardzo lubie i ogladalam juz pare razy.
Moj ulubiony film to Amerykańskie Graffiti0 film juz nie najnowszy, ale genialny.Komediowo-sensacyjne kino z gwiazdami takimi jak Harrison For Richard Dreyfuss, genialny. Z pewnoscia obejrze go juz chyba dziesiaty raz, bo leci teraz w tv n.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum