Ja bardzo duzo czytam i trudno mi wybrać, ale moimi ulubionymi autorami są: Truman Capote ("Z zimną krwią" - uwilebiam ją) I Jonathan Carrol ("Na pastwę aniołów" "Kraina Chichów" "The wooden sea"itp.). aha, i jeszcze Hermann Hesse ("Wilk Stepowy" - zakręcona książka, ale to prawdziwe arcydzieło!), a także Joanna Szczepkowska, Jostein Gaarder("Przepowiednia dżokera" "maja") i Edgar Allan Poe. A co do Harrego Potter, to od niego zaczęło sie moje uwielbienie do książek. Przeczytałam wszystkie części, lubię to czytać, bo to cos lekkiego i mogę oderwać się od rzeczywistości i nie mysleć za dużo . Ale żeby to była moja ulubiona książka?? W życiu!
"Stowarzyszenie umarłych poetów" jest lepsze niz książka, ale w tym przypadku to chyba film był pierwszy?
Moja ulubiona to chyba "Pachnidło" Suskinda. Ta książka wywarła na mnie ogromny wpływ. A tak poza tym to książki Eco, Pratchetta, Rankina itp. A no i Carrol:D
Wysłany: 2006-09-05, 22:38
Polecający: Dzięki google ;)
Harry Pottery oraz kryminały Harlana Cobena.
Choć teraz postanowiłem wziąć się za ambitniejszą literaturę
_________________ Mały owsik pyta tatę owsika:
-Tatusiu, opowiadałeś mi o świecie na zewnątrz, który jest piękny, zielony i pachnący. Dlaczego więc musimy siedzieć tu, gdzie siedzimy?
-Bo to jest, synu, nasza ojczyzna.
Ojjj, ludzie, wy nie wiecie co dobre Przeczytajcie sobie sage o wiedźminie Sapkowskiego to zobaczycie co znaczy naprawde dobra książka... Chociaz nie twierdze że te ktore wy wymienialiscie są jakies złe. FANTASY RULEZZ
Wysłany: 2006-09-08, 12:25
maksym napisał/a:
Osobiście polecam większość książek Paulo Coelho.
No ja osobiście nie polecam bo jest bardzo trudna ta literatura i akurat do mnie nie trafia... dośc specyficzna... dla naprawde ambitnych i wytrwałych zawodników
_________________ "Sialalala zrób mi dobrze w rytmie ska"
SKA RULEZ!
najbardziej mi sie podobala chyba ksiazka koja suzuki - ring
_________________ http://www.dlazdrowia.pl/index.php?modul=10 proszę o głosik na tekst zaczynający się "Gdy Ci ciężko..." konczący się "nadach". Dziękuję za wszystkie oddane głosy.
Uwielbiam "Władcę Pierścieni" J.R.R Tolkiena, z "Harry'ego Pottera" już wyrosłam, ale z sentymentu przeczytam ostatnią część i lubie też czytywać kryminały Cobena... Teraz zabrałam się za literaturę poważną, chociaż lekkie czytadła łatwiej mi przychodzą.
wszystkie książki z ssagi Dragon Lance a zwłaszcza kroniki " Smoki Jesiennego zmierzch" "Smoki zimowej nocy" "Smoki wiosennego świtu" i " Smoki Letniego płomienia"
Jednej książki nie wyróżnię, ale jako autorów wyróznię Lema, Kinga, oraz ... (nie patrzeć ze zdziwieniem prosze) ... Sienkiewicza, zwłaszcza za jego Trylogię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum