nie lubie zabardzo czytac ... a w ogole to nie umiem dlugo czytac bo mi sie oczy szybko mecza i widze potem wystzkso malutkie w kolo ;/ dlatego duzo nie czytam
Kopciuszek bo miał trudne dziecinstwo , nie miał komórki ani nawet stałego łącza i był pokrzywdzony przez los
Wilk z Czerwonego Kapturka , była to postac tragiczna , niczym Jurand Ze Spychowa niesłusznie oskarzony o 3 zabójstwa przez połknięcie , ponieważ tak naprawde on był tylko reporterem i zbierał materiały do nowego programu Pascala Brodnickiego ( słynny przepis na "kuciaka" wydobył od babci )
to sa postaci , które odegrały ogromną role w moim dziecinnstwie , i sprawiły ze wyrosłam na porządnego obywatela tego kraju !
Zdecydowanie Pani róża z ksiązki "Oskar i Pani róża" takie opanowanie, ..przeciez oskar umrze, to pewne, a ona dała mi nadzieję radośc. Potrafiła mu przekazac tyle idei i dóbr.
Po przeczytaniu tej ksiązki nie mogłam powiedziec żadnego negatywu na temat tej osoby.
Nikt nie zagłuszy nie zatrzyma
Wojny, którą w sobie skrywam
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
Zdecydowanie Pani róża z ksiązki "Oskar i Pani róża" takie opanowanie, ..przeciez oskar umrze, to pewne, a ona dała mi nadzieję radośc.
"Oskar i Pani Róża" to świetna i poruszająca książka. Ja jako fanka fantasy szukam ulubionego bohatera w książkach Tolkiena, Rowling, Lewisa..., ale nikt nie jest na tyle w porządku jak Pani Róża.
Ale ostatnio do gustu przypadł mi Dante z "Tajemnicy Mozaiki". Zupełnie inna osobowość niż ta miła kobieta.
ogólnie rzecz biorąc, lubię męskie kobiety, kobiecych mężczyn i czarne charaktery, które w końcu okazują się "nie takie znowu złe".
z wcześniej wymienionych Hannibal Lecter. Poza tym - Woland z "Mistrza i Małgorzaty" Bułhakowa, Crowley z "Dobrego Omenu" Pratchetta i Gaimana, Yennefer z sagi o wiedminie Sapkowskiego, Leto senior i Duncan Idaho z Diuny Herberta... to tyle z postaci, które mi na chwilę obecną przychodzą do głowy.
_________________ I don't have low self-esteem. I have low esteem for everybody else.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum