Stephen King!! przeczytalam wiele jego ksiazek i sa naprawde swietne
_________________ Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Priorytetem Ha I Pe Ha O Pe
eN I Gie De Igrek eS Te O Pe
Wysłany: 2007-08-17, 14:18
Polecający: Świt nad Bugiem
Nie będę oryginalny i napiszę, że Andrzej Sapkowski.
Ale podoba mi się Stephen King, choć przeczytałem tylko 4 jego książki i być może nie wiele mogę o nim powiedzieć, ale styl jego i wyobraźnia z czterech pierwszych tomów Mrocznej Wieży bardzo mi się podobają.
_________________ My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor.
Józef Beck
Poeci: Maria Pawlikowska-Jasnorzewska,Halina Poświatowska, Konstanty I. Gałczyński, Julian Tuwim i oczywiście Wiesława Szymborska
Pisarze: Ursula le Guin, Małgorzata Musierowicz, Stefania Grodzińska, Magdalena Samozwaniec, Joanna Chmielewska, Mira Miłoszewska, William Shakespeare i wielu innych
_________________ Czas jest wspaniałym nauczycielem. Niestety zabija swoich uczniów...
/H.Berlioz/
Aatha Christie, jej kryminaly sa dla mnie klasyka, przeczytalam wlasciwie wszystkie i to dzieki niej zafascynwala mnie literatura kryminalna;
Isaac Singer, pasjonuje mnie kultura zydowska a polaczenie tego z barwnym przedstwianiem rzeczywistosci gmin zydowskich z XVII wieku jest rewelacyjna;
Frank Herbert, za Diuny
Gombrowicz, mimo tego iz jest znienawidzony przez duze grono uczniow, dla mnie jest fenomenalny, balansowanie miedzy ironia a krytyka sprawia ze sie usmiecham ^^
Malgorzata Musierowicz, ksiazki mojego dziecinstwa choc czytam je rowniez teraz, czemu? pozwalaja mi sie odstresowac i spojrzec na problemy innych przedstwione w zabawny sposob
jest tez masa innych, jednak tych potrafie zmiejsca wyroznic
Mój ulubiony pisarz to: John Ronald Reuel Tolkien! Jego książki są bardzo ciekawe, ale nie każdemu odpowiadają, bo są trudnym językiem pisane i ciężko je dla niektórych zrozumieć!
Mój ulubiony pisarz J.D. Fuentes. Polubiłem go po przeczytaniu książki, która mówi o tym, "jak można kobietę w dosłownie kilka minut podniecić i sprawić, byś stał się dla niej atrakcyjny". Książka o której mówię to "Seksualny klucz do kobiecych emocji". Jeśli nie czytaliście, to polecam. Jak ktoś jest zainteresowany to tutaj jest jej opis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum