Wysłany: 2007-07-16, 12:39 akademia w częstochowie
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam wielką prośbę do tych którzy mogliby mi udzielic jakiejs informacji na temat Akademii i. J. Długosza w Częstochowie. Może ktoś tam studiował lub studiuje?chdzi mi o informacje odnośnie klimatu jaki tam panuje, czy uczelnia ma dobra opinię wśrod studentów, czy panuje zamuła, czy warto tam studiowac itp. (ja chce isc na germanistyke- budynek nie wygląda zaciekawie prrrrrrrrroszę napiszcie cos prosze, prosze, prosze
Wysłany: 2007-07-16, 13:45
Polecający: bierdonka
Uczelnia jak każda inna , sławna z pewnego korupcyjnego incydentu ;p Klimat zalezy od studentów a nie od szkoły i jej lokalizacji ;] Jak sie chce to sie mozna i pobawić i poznac ciekawych ludzi i stworzyć klimat.
A budynek ? Przeciez nie każdy wydział jest taki ;] Moj jest nawet ok - filologiczno -historyczny. Zresztą ,czy to wazne ? Ja chodziłam do najbardziej obskórnego LO w mieście a klimat był świetny ;] Nie ma reguły.
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-07-16, 18:52
lolinka napisał/a:
Klimat zalezy od studentów a nie od szkoły i jej lokalizacji ;]
Ale studenci zależą od szkoły ;>
A na poważnie klimat to powinna być ostatnia rzecz na jaką się patrzy. Jak koledzy nie "przypasują" to przecież nie ma musu, żeby się integrować.
Germanistyka to coś gdzie pewnie nie ma laborek, więc stan techniczny uczelni też raczej jest sprawą drugorzędną.
psita1 napisał/a:
czy uczelnia ma dobra opinię wśrod studentów,
Uczelnie to z reguły mają złe opinie wśród swoich studentów, chyba, że Ci chcą zadbać o prestiż swojego dyplomu to wtedy będą wychwalać że hej. Ja odradzam podejmowanie decyzji na podstawie jakiejś anonimowej opinii na tym forum. Lepiej się wkręcić na jakieś forum tej uczelni. Grono wydziału czy uczelni powinno być dobrym źródłem (www.grono.net). Ja osobiście z grono korzystam tylko po to, aby mieć pojęcie co się u mnie na wydziale dzieje ;> .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum