Wysłany: 2007-07-29, 22:07 Dobra praca za niezłą kasę:)
Tak sobie pomyślałem że może ktoś tu mi doradzi co wybrać.... Wyobraźcie sobie że macie do wyboru pracę na przykład jako magazynier w hipermarkecie (na 5tą rano do pracy) za 2tyś złotych brutto (wynagrodzenie pewne co miesiąc) i pracę w zajefajnej firmie gdzie wynagrodzenie zależy od klienta który inwestuje na giełdzie swoje pieniądze... Dodam że w tej pracy można zdobyć nawet do 20tyś zł miesięcznie jak się ma szczęście a jak się go nie ma to można przez miesiąc głodować I nie ma żadnej podstawy A praca jest od 7 do 16.30 i polega na namawianiu klienta by zainwestował w akcje na giełdzie. Co wy byście zrobili na moim miejscu?
Wysłany: 2007-07-30, 11:09
Polecający: Znalazłem je sam!
Wybrałbym giełde, bo jak zarobisz w jeden miesiąc starczy ci na kolejne 2,3 miesiące,(możesz sobie po troszku odkładać) zakładając że będziesz miał kolejne dwa miesiące pechowe, pieniążki wystarczą na długi czas.A w hipermarkecie za marną kase pracujesz, tfu... charujesz, musisz oszczędzać każdy grosz na podstawowe potrzeby, IDŹ NA CAŁOŚĆ zaryzykuj!
_________________ Uważaj co piszesz, bo inni uważają...co piszesz.
bo jak zarobisz w jeden miesiąc starczy ci na kolejne 2,3 miesiące,(możesz sobie po troszku odkładać) zakładając że będziesz miał kolejne dwa miesiące pechowe, pieniążki wystarczą na długi czas
Krystek, to nie jest do końca tak, jeśli potrzebujesz pieniędzy na konkretny termin, albo po prostu na bieżąco, to gra na giełdzie nie jest wyjściem. Nie opłaca się inwestować w nią krótkoterminowo, poza tym, jeśli straci pieniądze, to jak ma się odbić, co zainwestować?
Lordnever, moim zdaniem powinieneś spróbować tej pracy z namawianiem ludzi, jeśli Ci się nie uda, to teoretycznie zawsze możesz z tego zrezygnować. A przynajmniej dowiesz się, czy się do tego nadajesz. Chociaż to nie jest takie proste, wiem, bo sama próbowałam czegos podobnego więc lepiej, gdybyś miał w zanadrzu jakieś koło ratunkowe, inną, pewną pracę w razie W.
Wysłany: 2007-07-30, 18:51
Cytat:
Krystek, to nie jest do końca tak, jeśli potrzebujesz pieniędzy na konkretny termin, albo po prostu na bieżąco, to gra na giełdzie nie jest wyjściem. Nie opłaca się inwestować w nią krótkoterminowo, poza tym, jeśli straci pieniądze, to jak ma się odbić, co zainwestować?
Panowie ale ja nie gram na giełdzie, by nie było... To ja mam za zainwestowanie pieniędzy przez klienta prowizję... A co do pieniędzy to potrzebne są by żyć...
Panowie? czuję się panią
Wiem, że nie grasz na giełdzie, ustosunkowałam się tylko do wypowiedzi Krystka
Tak jak pisałam już wyżej, praca na tej zasadzie jest niezwykle opłacalna, ale bardzo trudna. Prowizje sa wysokie, bo tak naprawdę bardzo mało ludzi w takiej pracy potrafi wytrwać. Ale jeśli masz tzw. "gadane", szybko łapiesz kontakt z ludźmi, nie boisz się z nimi rozmawiać, a przede wszystkim masz mnóstwo samozaparcia i nie załamujesz się po kilku z rzędu porażkach - próbuj
Wysłany: 2007-07-30, 22:31
Sorki Sol, widzisz po pracy i mylą mi się... Osoby... Ja sobie pomyślałem że będę tam pracował a jak komuś się to nie podoba to jego sprawa.. Bez urazy, ale sie tak łatwo nie poddam...
Sorki Sol, widzisz po pracy i mylą mi się... Osoby...
Wybaczam
Lordnever napisał/a:
Ja sobie pomyślałem że będę tam pracował a jak komuś się to nie podoba to jego sprawa.. Bez urazy, ale sie tak łatwo nie poddam...
I to jest dobre podejście nie chcę Cię dołować ani odwodzić od tej decyzji, ale zapewne gdzieś po pierwszym tygodniu moze przyjść pierwszy kryzys - nic Ci się nie będzie chciało. Ale wtedy trzeba dać sobie samemu kopa i wziąć się do roboty. Życzę powodzenia
Ogólnie praca z wynagrodzeniem za efekt to jest lekko mówiąc pewne 'naciągactwo' - pełno jest ofert firm które oferują takie coś - bo mogą mieć kilku(nastu) takich bez obrazy łosi... i każdy z nich raz na jakiś czas zarobi (albo i nie) - nikomu na dluzsza mete to się nie bedzie opłacało - a firma płaci w sumie tak jak by miała 1 goscia z 100% skutecznością.
Generalnie taki system wynagrodzenia za efekt to opłaca się, ale tylko firmie.
Pracownikom i to bez doświadczenia w branzy pozyskiwania klientów to jest porazka, no chyba komuś kto by miał super-hiper zdolności - i ewidentnie działał w 'swojej' branży to moze by sie opłacało - ale tacy ludzie to są w wielkich korporacjach i to za ogromne pieniądze, maja za soba lata praktyk...
Wysłany: 2007-08-01, 22:35
Ptaq napisał/a:
Generalnie taki system wynagrodzenia za efekt to opłaca się, ale tylko firmie.
Tu się muszę zgodzić ale nie do końca... Jeśli już jesteś dobry w tym co robisz to klientów będziesz miał zawsze... A ja mam już kilku chętnych, i może jakąś kasę wtedy wysępię...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum