Jeszcze nie wiem, ale jak narazie w pierwszej klasie było najgorzej, bo nikogo się nie zna [w moim przypadku]
W drugiej, było dość fajnie [eeech...Ci trzecioklasiści ]
Wysłany: 2006-06-30, 06:39
Ja juz jestem po Gimnazjum ... teraz Technikum W gimnazjum najgorsza jest pierwsza klasa dlatego że nikogo nieznasz i sie tżeba zakilmatyzować Technikum, Licea itd. to są zajebiste okresy w życiu
no tak, ale jesli chodzi o pierwsza klase to po jakims czasie sie poznajecie. patrzcie bardziej obiektywnie, a nie, ze znajdujecie jedna wade pierwszej klasy i od razu jest najgorsza. nauki jest na pewno najmniej i wszystko to tak wlasciwie powtorki z podstawowki.
druga to same nowosci, nauki jest podobno najwiecej.
a trzecia to pomimo testow - najmniej nauki, ale najwiecej stresu. i ogolnie powtorka z calego gimnazjum.
zupełnie nie wiem dlaczego wlasnie drugą klasę całkowicie sobie olałam
zawsze tak jest ze 2 klase sie olewa w pierwszej robi sie dobre wrazenie ... 2 sie olewa ( a 2 chyba najwazniejsza bo to same nowosci sa i troche tego sporo) a 3 no to wiadomo testy i kazdy kuje
moim zdaniem 2 najgorsza pierwsza to tam sie tylko bimbalo zobaczymy co bedzie w 3, a tak w ogole to jakos nie mam dobrego zdania o gimnazjum :?
ja tam olałam całe dwa i pół roku w gimnazjum, tylko w pierwszym semestrze pierwszej klasy się starałam bo jakaś taka wystraszona byłam ;p
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
bardzo się cieszę, że wyszłam z gimnazjum, bo jak widżę jak niekiedy takie małe chłopczyki z I klasy bawiły się w berka na korytarzu, to wybucham śmiechem ;D
Bleh, współczuję tym którzy jeszcze będą się męczyć
Wysłany: 2006-09-05, 22:34
Polecający: Dzięki google ;)
Ja jestem teraz w III klasie, egzamin mnie czeka. Na szczęście bez języka obcego.
_________________ Mały owsik pyta tatę owsika:
-Tatusiu, opowiadałeś mi o świecie na zewnątrz, który jest piękny, zielony i pachnący. Dlaczego więc musimy siedzieć tu, gdzie siedzimy?
-Bo to jest, synu, nasza ojczyzna.
Wysłany: 2006-09-06, 13:46
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Przyblize wam system szkol w Niemczech
1. Grudnschule - podstawowka, 4 lata
2. Jedna z trzech szkol, nauczyciele z Grundschule proponuja do jakies powinno sie isc... rodzice moga zmienic decyzje, ale tylko o jeden poziom.
szkoly:
- Hauptschule - szkola glowna, najnizszy poziom.
- Realschule - szkola #realna#, sredni poziom.
- Gymnasium - gimnazjum, wysoki poziom.
Mieszkam w Niemczech od roku, w Polsce bylem dobrym uczniem, ale nie znalem dobrze niemieckeigo - Realschule. Bez nauki dostawalem najlepsze oceny z przedmiotow takich jak matma, fizyka, francuski... z nauka z niemca i historii ^^ Poprosilem o rzadko stosowana rzecz - przeniesienie do Gymnasium. I sie udalo Teraz jestem w Gymnasium i poki co - nie zaluje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum