składam na hungarystyke na UW. i chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej o tym kierunku własne od studentów. jak się Wam studiuje, jakie są złe strony studiowania węgierskiego na UW, czy jesteście zadowoleni, czy jakbyście jeszcze raz mieli wybierać kierunek też byście to wybrali?? może ktoś był na stypendium na Węgrzech ??
_________________ Ja i Ja - rozczochrany łeb,
Moja krew jak wino, moje ciało jest jak chleb.
Ja i Ja - rozczochrana banda,
Duchowa rewolucja, nie babilońska propaganda.
Hungarystyka... Mmm. Marzy mi się, ale po pierwsze Warszawa i chyba nigdzie więcej tego kierunkun nie ma, po drugie małe zdolności lingwistyczne. Zakochałam się w tym języku po obejrzeniu Kontrolerów. Spróbuję uczyć się na własną rękę, przy pomocy jakiegoś kursu, widziałam książkę za ok. 40 zł z płytami CD.
Wybacz, że to nie taka odpowiedź jakiej oczekiwałaś .
_________________ don't cry strange little girl. there's no reason to give your soul to devil. choose life.
Malborski Przegląd Muzyczny
hmmmm.... ponoc jezyk nie jest taki trudny, ale jezeli ktos nie ma do tego glowy to nie radze bo jest koszmar wtedy.... wiem bo wiekszosc mojej rodziny to wegrzy i az wstyd sie przyznac, ze nie znam prawie zadnego slowa w ojczystym jezyku.... jak dosalam slownik to myslalam, ze padne .... to sie calkiem inaczej pisze niz wymawia
no ale nie odradzam ^^
bardzo ciekawy kraj a tym bardziej kultura (tam wino pija juz dziei w wieku 10 latd obiadu a pelnoletnim jest sie w wieku 16 lat)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum