Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Colorblind
2008-06-23, 20:36
Autor Wiadomość

ewciaaaa 

Wysłany: 2008-05-14, 17:18   Jaka szkole srednią mam wybrać?? pomóżcie

Zastanawiam sie czy iść do liceum czy do technikum architektury krajobrazu. w Przyszłości myślę tez o studiach bo wiem że bez nich daleko nie zajdę ;) . Wydaje mi sie że technikum będzie dla mnie lepszym rozwiązaniem bo po liceum nie będę miała żadnego pojęcia o architekturze. A co dopiero zdanie egzaminów wstępnych :kwasny:
A co wy byscie mi poradzili liceum mat-fiz-inf. czy technikum architektury krajobrazu ??

smiley9 

Wysłany: 2008-05-15, 11:42   

może powiem po swoim przykładzie i przykładzie moich znajomych. chodziłam do liceum ogólnokształcącego na prodfil matematyczny z marketingiem i zarządzaniem, potem studia ekonomiczne i ze znalezieniem pracy nie miałam żadnego problemu. w dzisiejszych czasach po ekonomii nie ma problemu ze znalezieniem pracy. natomiast z perspektywy czasu poszłabym również na studia ekonomiczne, ale na takie, które dałyby mi zarówno tytuł magistra, jak i inżyniera. akurat mieszkam w takim regionie, gdzie inżynierowie są dosłownie rozchwytywani i zarabiają najwięcej (natomiast niestety nie wyobrażam sobie mojej osoby na politechnice, stąd połączenie mgr+inż.).
w Twoim przypadku poszłabym raczej do technikum - rynek pracy teraz bardzo się zmienia, a jeśli architektura krajobrazu jest Twoją pasją i to właśnie z nią wiążesz swoją przyszłość... później możesz pójść na politechnikę.

p.s. daj znać, na co ostatecznie się zdecydowałaś! pozdrawiam

pooziomka  

Wysłany: 2008-05-18, 20:30   
   Polecający: sama je odnalazłam :D

ja na Twoim miejscu poszłabym do technikum.. sama wybrałam liceum,bo nie miałam pomysłu na życie...a skoro Ty juz wiesz co chcesz robic to lepiej wybierz technikum... pozdrawiam:)

"Ten, kto przestaje szukać, przegrywa życie."

ai500 

Wysłany: 2008-05-20, 15:52   

Jeśli jesteś naprawdę zdecydowana, że chcesz wiązać zycie z architekturą to idź do technikum. Z własnego doswiadczenia jednak wiem, że 3 lata liceum potrafią zmienić plany na życie :) Ale co bys nie wybrała, zawsze możesz zmienić swoją drogę, tylko będzie to wymagalo troche wiecej wysiłku :)

Rose.Yo!  

Wysłany: 2008-05-20, 16:01   
   Polecający: google.pl

To, że idziesz do technikum w sumie niczego nie przesądza, bo Cię nie ogranicza do polibudy...możesz robić dalej co se tam chcesz tyle, że może trochę lepiej jesteś przygotowana pod kątem przedmiotów związanych z zawodem. Jednak masz tego technika czyli teoretycznie jakieś tam plecy, a w zamian tylko jeden rok dłużej w szkole średniej...
Ja po takim myśleniu wybrałem technikum na kierunku mechatronika..jednak wcale nie jest powiedziane, że muszę zostać, i zostanę tym mechatronikiem... ;p

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-05-21, 19:17   
   Polecający: google

na twoim miejscu wybrałabym technikum jeśli masz już plany związane z dalsza edukacja i chcesz na taki kierunek iść dalej to w technikum bedziesz lepiej do tego przygotowana i masz no już zawód jakby nie było sama chodzę na profil ochrony środowiska bo dalsze kształcenie przewiduję właśnie w takim kierunku ^

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

ręceprecz odtybetu !

szybkie_wrotki 

Wysłany: 2008-06-01, 09:54   

Ciekawe pytanie, myślę że wielu uczniów zadaje je sobie w tej chwili. Myślę, że powinnaś skontaktować się z ludźmi, którzy będą mogli w przyszłości dać Ci pracę. Chyba, że planujesz własny interes. W każdym razie polecem Ci ciekawy artykuł o wybieraniu studiów - myślę, że może Cię zainteresować: http://www.trainyourbrain......51&Itemid=38 Pozdrawiam i życzę mądrej decyzji.

ewciaaaa 

Wysłany: 2008-06-23, 20:34   

dziękuje wszystkim za pomoc ;) długo sie nad tym zastanawiałam rozważyłam wszystkie za i przeciw i stwierdziłam że lepsze dla mnie będzie technikum
pozdrawiam i jeszcze raz wam bardzo dziękuję ;) :oczami: :oczami:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi