Witam.
Chciałem się dowiedzieć jak wygląda nauka na Łódzkiej filmówce na 3 kierunkach: Montaż Filmowy, organizacja produkcji filmowej i telewizyjnej ,a także sztuka operatorska. Chciałbym również się dowiedzieć jakie wymagania są potrzebne na te kierunki (własne filmy, czy też swoje prace, jakie dokładnie) i też jakie przedmioty maturalne byłyby potrzebne by móc chociaż złożyć papiery do tej szkoły. Jeżeli ktoś by miał ochotę czekam na kontakt pod nr gg 1580351.
P S
Za rok zdaję maturę i właśnie chciałem uderzyć do tej szkoły, lecz to co jest podane na oficjalnej stronie nie za bardzo mi rozjaśnia umysł, a chwilowo nie mam możliwości dojazdu.
Z czystej ciekawości zajrzałem na opis rekrutacji na kierunek sztuka operatorska i nie mam pojęcia czego nie zrozumiałeś. Wszystko tam jest napisane.
RadekTM napisał/a:
Chciałbym również się dowiedzieć jakie wymagania są potrzebne na te kierunki
Cytat:
Warunkiem przystąpienia do egzaminu wstępnego na stacjonarne studia magisterskie w specjalności SZTUKA OPERATORSKA w PWSFTViT w Łodzi jest złożenie w dziekanacie Wydziału Operatorskiego i Realizacji Telewizyjnej w terminie do 30 kwietnia 2008 roku:
1.
teczki prac własnych kandydata,
2.
wymaganych dokumentów (podanych wyżej),
3.
opłaty egzaminacyjnej 130 zł na podane konto bankowe.
(...)
W pierwszym etapie kandydat jest oceniany na podstawie teczki prac własnych, która musi zawierać:
1.
wypełniony na maszynie lub komputerowo ZESTAW PYTAŃ DO KANDYDATA,
2.
dorobek fotograficzny kandydata,
3.
dwa zadania fotograficzne na następujące tematy: "ŻYCIE MIASTA JEST TEATREM", "TWARZĄ W TWARZ" - każde z zadań winno zawierać cykl zdjęć fotograficznych czarno-białych do 10 sztuk, w formacie 18x 24 cm (wraz z negatywami).
Kandydat może również dołączyć do teczki:
4.
wybrane prace filmowe, plastyczne itp.
Etap pierwszy nie jest punktowany. O zakwalifikowaniu do drugiego etapu decyduje Komisja na podstawie oceny teczki prac własnych kandydata.
Etap drugi
Celem drugiego etapu egzaminu jest poznanie i ocena predyspozycji artystycznych kandydata.
Ta część egzaminu obejmuje:
*
zadanie praktyczne, wykonane w atelier, tj. zaaranżowanie, oświetlenie i zarejestrowanie scenki na zadany przez Komisję temat,
*
sprawdzian wrażliwości plastycznej kandydata,
*
prezentację i obronę dorobku artystycznego oraz zadań wykonanych do pierwszego etapu.
Etap trzeci – egzamin konkursowy
Celem trzeciego etapu jest sprawdzenie predyspozycji praktycznych kandydata do zawodu operatora.
Egzamin ten obejmuje:
*
realizację scenki przestrzenno-ruchowej na zadany temat (3-min. zadanie realizowane kamerą video),
*
analizę operatorską filmów przedstawionych przez Komisję,
*
rozmowę na temat prac własnych, wykonanych zadań oraz poglądów na sztukę.
RadekTM napisał/a:
też jakie przedmioty maturalne byłyby potrzebne by móc chociaż złożyć papiery do tej szkoły
Cytat:
Zasady rekrutacji nie przewidują sprawdzianów z przedmiotów zdawanych przez kandydatów na egzaminie maturalnym (nowa i stara matura, matura międzynarodowa). Warunkiem przyjęcia na studia operatorskie są pomyślnie przebyte sprawdziany uzdolnień artystycznych i predyspozycji zawodowych oraz ocena własnych prac twórczych kandydata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum