no i już polski z głowy.... mówiłam, że matura jest pzrereklamowana... zero stresu... tematy były do napisania (napisałam 3,5 strony na drugi temat- dla niewtajemniczonych- "przedwiośnie", "granica" - kreacja matki i relacji między matka a dzieckiem... pierwszy temat był coś tam z symboliką ziarna z bajki jakiegoś na "Ż" z "dziadów")... tekst momentami sprawiał mi trudności... dziwny (napisałabym inaczej ale nie wolno tu używać wulgaryzmów) był... tak więc jeszcze tylko 3 pisemne, dwa ustne... i najdłuższe wakacje w życiu...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
jak dla mnie pierwszy był nie do przejścia bo wszystko co pisane wierszem jest dla mnie niezrozumiałe (paradoksalnie temat na ustną mam o poetach)... a z tej bajki tego na "Ż" to nie widziałam nic co by odnosiło sie do walczącej młodziezy, więc jak dla mnie symbolika tego ziarna była niedostrzegalna... ale sporo osób z moich znajomych wybrało temat pierwszy bo nie trzeba było odnosić się do całości utworu... drugi temat niby tego wymagał, ale tak naprawdę we fragmentach był cały sens kreacji matki w tych lekturach...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
ja moge oblac nawet mature kumpla zeby byla impreza kminisz?
Hehe, ciekawe podejscie Ale w koncu zycie jest jedno i trzeba korzystac ile mozna ^^
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
a tak btw to na ziemi jest jedno a pozniej to juz wedlug przekonan
Dokladnie
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum