Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-05-18, 08:02
jusia_like napisał/a:
BTW lepsze prezentacje takie niż ustny polski taki jak był dawniej....
Chyba tylko dlatego, że niektórzy mogą sobie na tym dorobić...
Właśnie niedawno jechałem tramwajem i jeden "maturzysta" przez telefon rozmawiał. Z tego co zrozumiałem to on jechał na ustny i dopytywał się tych, którzy już mieli, bo jego coś tam leżało jakoś oddzielnie i się bał, że zauważyli, iż jego praca jest taka sama jak praca jego koleżanki, która zdawała rok wcześniej.
Często spotykane ale patrząc prawdzie w oczy to tematy z czasem zaczynają sie powtarzać, a jak istnieje jakis wąski temat to nie koniecznie jest do niego 100 ksiązek.
Tak więc czasami powielają się utwory zawarte w biblografiach i wnioski z nich wyciągnięta....
chyba ze ktos jest bardzo ambitny i będzie chcial ambitny temat...co z doświadczenia ludzi których znam nie końzy sie również kolorowo.... bo na takiej ambicji- 'wyzmę trudny temat dostanę wiecej punktów' przejeżdza sie wiekszosc
Cytat:
Ja swoją prace też pisałem sam ale nie była ona przygotowana dobrze. I tak samo nie byłem z niej odpowiednio przygotowany. Nie przykładałem sie do niej ponieważ nie potrzebowałem dobrego wyniku z polaka. Źle zrobiłem bo otarłem się o próg zdania (miałem 30%) i aż boje sie myśleć co by było jakby jeszcze gorzej sie przygotował.
a mogę sie dowiedzieć jaki temat miałeś;> temat duzo mówi- najłatwiejsze sa motywy albo jakieś fajne tematy z języka- do niech można sie prosto i łatwo przygotowac
Pewno że możesz wiedzieć. Mój temat brzmiał "Sceny batalistyczne w literaturze, malarstwie i filmie. Przedstaw i omów na wybranych przykładach"
Mi tylko ten temat podchodził. Jakoś tak mi sie wydawało że bede miał dużo materiałów i w ogóle bedzie to fajny temat. Prawda była inna , ale najważniejsze że mam to za sobą i mature jest zdana
_________________ "Cóż najtrudniejsze z wszystkiego?
A prostym wydaje się zgoła:
Dojrzeć spojrzeniem własnym
To, co się przed nim nie chowa"
"Sceny batalistyczne w literaturze, malarstwie i filmie. Przedstaw i omów na wybranych przykładach"
widac nie tak łatwo bo mój kolega miał ten sam temat wypisz wymaluj dostał 8 pkt....
więc to chyba idzie też tematami- im bardziej rozległy tym trudniejszy....
angielski 80%... to super... tymbardziej, że miałąm wizyte u lekarza z bólem żołądka i jedyne słowo, które znałam związane z lekarzem i wizytą u niego to 'doctor'... ale widać moja improwizacja poskutkowała...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum