Wysłany: 2006-11-22, 15:51 Najlepsze podręczniki do nauki
Witam,
potrzebuje się poradzić tych którzy zdawali już mature z biologii i chemii.Z jakich ksiązek uczyliscie sie do matury z tych przedmiotów?
Bardzo mi zalezy na tym aby zdać te przedmioty jak najlepiej wiec prosze o rade.
Podobno Biologia Villego jest bardzo przydatna. Co wy o tym sądzicie? Dziekuje za wszystkie posty. Pozdrawiam
Wysłany: 2006-11-22, 16:34
Polecający: bierdonka
to skoro juz ktoś zapodał taki temat to zmoze ktokolwiek sie będzie chciał podzielić wiedza na temat dobrych podręczników do nauki na mature , nie tylko z biologii i chemii.
Ja sama polecamw szystkim do nauki ksiązki tzw" czarne grzbiety " ;p czyli , stare wydawnictwa WSiP, ksiązki w czarnych okładkach , róznych autorów , najlepiej popytac o nie starszych kolegów bądz w antykwariatach. Ja zdaje historie i musze przyznac ze nie ma lepszych materiałow do nauki. Jesli ktoś będzie chciał to napisze więcej szczegołow , autorów i tytuły.
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-11-22, 17:06
lolinka napisał/a:
stare wydawnictwa WSiP, ksiązki w czarnych okładkach , róznych autorów , najlepiej popytac o nie starszych kolegów bądz w antykwariatach
Nie po to robili reformę, abyście uczyli z tych starych podręczników Przecież tam jest za dużo wszystkiego
Sobie spojrzałem na półkę gdzie stoję moje czarne grzbiety do polskiego. Gdybym ja do matury miał to wszystko przerobić to bym się pochlastał, no ale niby ta Wasza jest czymś więcej niż kawałkiem papieru..
monika1655 napisał/a:
Podobno Biologia Villego jest bardzo przydatna. Co wy o tym sądzicie?
Przecież to straszna cegła jest. Nie wiem jak trudna ma być ta matura, ale to jest książka raczej już dla studentów, choć pewnie jak ktoś się za dużo nauczy to mu to nie zaszkodzi. Inna sprawa czy ktoś zdąży taką cegłę przerobić...
Wysłany: 2006-11-22, 18:01
Polecający: bierdonka
dr frasunek napisał/a:
Nie po to robili reformę, abyście uczyli z tych starych podręczników Przecież tam jest za dużo wszystkiego
Sobie spojrzałem na półkę gdzie stoję moje czarne grzbiety do polskiego. Gdybym ja do matury miał to wszystko przerobić to bym się pochlastał, no ale niby ta Wasza jest czymś więcej niż kawałkiem papieru..
kto co lubi , wbrew pozorom nowa matura tez wymaga przygotowania , ja osobiscie lubie sie uczyć zz ksiązek o wiekszej zawartości i treści niz z podręczników które mam w szkole , na lekcjach , np z Wydawnictwa Operon wg mnie te podręczniki sa okropne , nie potrafie sie z nich uczyć. Ale jak pisze , każdy ma inne wymagania i inaczej podchodzi do sprawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum