Wysłany: 2008-02-27, 17:59 opis obrazka po angielsku
Ucze się dopiero pół roku angielskiego i niewiem jak mam opisać obrazek. Jak byście mogli mi przetłumaczyć na angielski opis obrazka który ja napisze po polsku.
Na obrazku jest czworo nastolatków dwie dziewczyny i dwóch chłopaków. Mają oni plecaki a do nich przyczepione kalimaty. Siedzą oni na skałach. Prawdopodobnie są na wyciece w górach. Na środku obrazka siedzi dziewczyna z chłopakiem. Ona jest ubrana w różowo-zieloną kórtkę, szare spodnie i na włosach ma czarną opaskę. Chłopak ma brązową bluze, czerwoną bluzkę, niebieskie dzinsy i czarne sportowe buty. Prawdopodobnie planuja oni dalszą drogę. Po prawej stronie obrazka siedzi chłopaka który trzyma telefon. Pewnie chce gdzieś zadzwonić. Ma on na sobie szaro-pomarańczową kurtkę, beżowe spodnie i czarne buty. Po lewej stronie obrazka jest dziewczyna w czrnej kurtce, różowej bluzce na długi rękaw, w niebieskich spodniach i brązowych butach. Sądze, że jest zmeczona po drodze. Uważam też że nastolatkowie zatrzymali się na krótki odpoczynek. Również też mogli się zgubić i zastanawiają się jak odnaleźć dobrą drogę.
I to wszystko wiem że długi ale moja babka od anglika dużo wymaga a ja po prostu sobie nieradze z przetłumaczeniem tego opisu więc prosze o pomoc.
[ Dodano: 2008-02-28, 07:12 ]
Bardzo was prosze przetłumaczcie mi to bo mi samej się nie udaje i po prostu mam mały zasób słów
Two girls are four teenagers on small picture and two boys. They have rucksacks and to them attached. They sit on rocks. They probably are on the trip in mountains. The girl sits with the boy on the the centre of small picture. She is dressed in rose-green jacket, grey trousers and he has the black band on the hair. The boy has brown blouse and girl, green-red blouse, blue jeans and black sport shoes. Probably they plan the more far road. He sits the boy after the right side of small picture which the telephone keeps. He wants somewhere surely to ring. Mine he on oneself grey-orange jacket, beige trousers and black shoes. There is in black the girl after the left side of small picture jacket, pink blouse on the long sleeve, in blue trousers and brown shoe. I think, that there is tried after the road. I am careful also that nastolatkowie they stopped on the short rest. They also could also get lost and wonder as find the good road.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum