Wysłany: 2008-06-09, 20:28 PILNE!!! prosze o odpowiedz
Mam problem. Mam 17 lat, niedawno przeprowadzilam sie z rodzicami do szkocji. Wiem iz nie moge wrocic do kraju na stale , gdyz nie jestem jeszce pelnoletnia, aczkolwiek wizja kolejnego roku z moja matka wydaje sie absurdem. Chce sie wyprowadzic z domu, znalazlam nawet szkole , gdzie wynajmuja pokoje osobom ktore ukonczyly 16 lat aby mogly rozpoczac samodzielne zycie. Moja mama mowi ze zablokuje mi przejscie na granicy pomimo tego ze moge ja przekraczac sama.Juz niejednoktrotnie latalam i nie potrzebowalam zgody prawnego opiekna. na lotnisku nawet o to nie pytaja.moje pytanie brzmi : czy moze tak zrobic? moze zablokowac mi przejscie przez granice i tym samym odciac kontakt z calym swiatem , ktory tam zostawilam?
Może zgłosić na przykład Twoją ucieczkę z domu. Podejrzewam, że w takich sytuacjach służby celne współpracują z policją i mogą zatrzymać Cię na granicy.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum