Wiem, że wielu z Was niebawem, albo już wchodzi w świat zawodowy.. praca itd.
I wiem, z doświadczenia ile złych CV, czy listów motywacyjnych trafia do różnych pracodawców.. i jak ze względu na formę [nie na treść - sam wyrzucam takie CV - tzw. wstępna selekcja] ląduje w koszu..
Jeśli chcecie pomocy przy sformułowaniu ciekawego CV, niebanalnego listu motywacyjnego.. dajcie znać - z chęcią pomogę.. pracuję w tzw. miękkim HR.. : ) i mam duże doświadczenie w tychże sprawach którym z chęcią się z Wami podzielę..
tak samo jak i podpowiem zainteresowanym jak można się przygotować do rozmowy kwalifikacyjnej w pracy : )
jeśli ktoś potrzebuje pomocy, to zapraszam..
jeśli ktoś ma również problemy bądź pytania dotyczące praw pracownika, również mogę pomóc..
niestety nie, bo list motywacyjny pisze się inny do każdego stanowiska, na inne rzeczy należy zwrócić uwagę, tak samo jak i dostosowujemy się pod katem stanowiska, pracodawcy z CV [wieksza atencja na pewne rzeczy] jak i dostosowuje się swoje zachowanie na rozmowę kwalifikacyjną na inne stanowisko : )
i widzisz - z "szablonowości" wynika to, że CV lądują w śmietniku : )
CV jest szablonem, który każdy powinien poznać i dostosować do siebie. Nigdy nie pracowałem jako osoba, która robi "sito", więc mogę tylko podejrzewać, że najbardziej oryginalne CV przechodzą, ale niepowtarzalne CV również bazują na swoistym szablonie.
Jest z pewnością kilka uniwersalnych rad jak zachować się przy rozmowie kwalifikacyjnej. Jeżeli nie uniwersalnych dla ogółu, to dla jakieś grupy ludzi.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Ja mam zrobić CV jako zadanie na PP
nie potrafie napisac listu motywacyjnego no bo o czym? mam sobie wymyslic prace i napisac o niej. O czym napisac i jak napisać? tak zebym dostala wysoką ocene
Ja mam zrobić CV jako zadanie na PP
nie potrafie napisac listu motywacyjnego no bo o czym? mam sobie wymyslic prace i napisac o niej. O czym napisac i jak napisać? tak zebym dostala wysoką ocene
jest to nadal aktualne? Czy też już nie..?
pamietam moją pierwszą rozmowe kwalifikacyjną.. szef myślał że jestem po studiach lub co najmniej już je kończe... spojrzał na CV, zobaczył że dopiero po maturze, zero doswiadczenia, ale za to zobaczyl ze wpisalem 3 języki obce, nastepnie zobaczyl ze Rosyjski Biernie, Angielski czynnie, Niemiecki Biernie i sie zaczął śmiac, ze jestem kombinator itd powiedzial ze mam przyjsc na szkolenie i dostane prace Przedtem 30 min opowidał o firmie.. to była niezła lekcja.
_________________ "w naszych źrenicach jest za mało Boga, a droga jest prosta, czy jest kręta droga?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum