Potrzebuje pomocy co mozna napisac na temat "Historia uczy ze demokracja bez wartosci latwo przeradza sie w jawny lub zakamuflowany totalitaryzm" mi sie zdaje ze chodzi zeby napisac role i miejsce praw czlowieka w ustroju demokratycznym ale niewiem czy dobrze mi sie kojazy?:) musze napisac to na za tydz tk z 3 strony a4 w postaci eseju ale juz zalezy mi zeby miec te 3 apotem sama bede to pisac w postaci eseju chyba ze pomozecie:(
Wysłany: 2008-05-19, 16:27
Polecający: bierdonka
czytanie ze zrozumieniem : Historia uczy ze demokracja bez wartości łatwo przeradza sie w jawny lub zakamuflowany totalitaryzm" czyli, chodzi o to jak ustroje demokratyczne przeradzały sie w ustroje totalitarne na przestrzeni dziejów ( nie wiem czy masz to okreslic na podstawie okreslonego panstwa czy co) i co było powodem takiej polityk - czyli niedostateczne poszanowanie zasad demokracji, naród nieświadomy swoich praw, aparat ucisku, propaganda itd
przykład : lata 50-te w góre - PRL , ZSRR, Węgry, Czechosłowacja, Chiny
banalny temat , pomysl troche - mozna lać wode spokojnie na 4 strony ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum