• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

wika 484 

Wysłany: 2007-07-05, 09:44   praca a studia

hej :)

nie wiem czy to prawda ale bardzo chciała bym się dowiedzeć,
bo słyszałam że osobą które studiowały zaocznie ciężej jest znaleść prace,
pracodawcy chętnie przyjmują ludzi ze skończonymi studiami dziennnymi

moim zdaniem to może być prawda ale z drugiej strony nie każdego stac na studiowanie stacjonarne :kwasny:
z chęcią posłucham waszych opini

POZD :( RAWIAM SERDECZNIE :D :D :D

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-07-07, 23:03   

Temat "dzienne vs zaoczne" był już poruszony: http://www.forumnasze.net...t1754.htm#30395

niusiaa 

Wysłany: 2007-07-22, 22:25   

hej ;o) powiem Ci szczerze ze są firmy (choćby taka jak ta w której pracuje) że poszukują tylko studentek zaocznych - ewentualnie tego roczne maturystki ale pod warunkiem ze od października rozpoczna studia - zaoczne oczywiście.
Kiedy pracodawca zatrudnia studentke - jest to dla Niego bardzo korzystne (w przypadku umowy zlecenie napewno tak jest - nie wiem czy tak samo jak jest w przypadku umowy o prace). Pracodawca ponosi minimalne koszty zwiazane z utrzymaniem takiego pracownika.
A jezeli chodzi o połączenie pracy i szkoły - to szczerze Ci powiem ze nie mialam z tym problemu. Generalnie jakos idzie polaczyc te dwie rzeczy. Co prawda ja studiuje na prywatnej uczelni w Poznaniu i generalnie liczy sie tylko kasa - wiec ucze sie tylko jak sie zbliza sesja - ale spoko DASZ RADE ilu jest ludzi którzy tak studiują :) Ja generalnie podziwiam te kobitki które sa w wieku np mojej mamy - gdzie studiuja bo musza - praca Je do tego zmusiła po wejsciu do UE - i oprócz tego ze pracuja i studiuja to jeszcze maja rodziny... I zawsze w chwilach słabości myśle o Nich - ŻE NIBY CO - ONE DADZA RADE A JA NIE :P
BUZIAKI i powodzonka

Odpowiedz do tematu