ForumNasze.Net Strona Główna

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

ogame

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

absolwent07 

Wysłany: 2008-05-09, 11:12   

że łatwo to wiadomo,że nie. ale trochę lepiej jest na rynku pracy niż kiedyś. Zgadza się przemek_ex, że z wykształceniem technicznym oraz zaqwodowym jest prościej niż ludziom z wyższym wykształceniem.

Staszek M  

Wysłany: 2008-05-12, 12:54   

takie czasy co zrobić, ale z innym wykształceniem jak się dobrze zakręcisz to też znajdziesz :cwaniak:

ewulka2.2  

Wysłany: 2008-05-13, 10:56   

ja niedlugo,bo za miesiąc ma obrone pracy mgr na wydziale prawa,ale co z tego,mam 2 letnie dziecko i nie ma miejsc w żłobkach...na opiekunke mi na pewno nie wystarczy,bo musze zrobic niedlugo kurs angielskiego...lipa.musze zostać w domu,a szlag mnie juz trafia,nie potrafie siedzieć i czekać na manne z nieba...ale musze...kolo...także kobiety mają jednym słowem przechlapane i tyle.dlatego te studia to taki papierek na który czekasz, a jak go masz to nigdy nic nie wiadomo.tak jest w moim przypadku.

absolwent07 

Wysłany: 2008-05-13, 13:28   

znalezienie pracy prosto po studiach to loteria, w tym wszystkim trzeba mieć trochę szczęścia.

Koalicja 

Wysłany: 2008-05-15, 10:59   

Praca jest. Mnostwo mniej ambitnej i sporo ambitnej. Powoli trzeba sie wspinac po szczeblach kariery. Latwiej po studiach ekonomicznych i inzynierskich ale humanisci tez daja rade!! szukajcie a znajdziecie!
Ja robilam rozne prakrtyki i podejmowalam sie roznych prac. teraz mam chwile przerwy i szukam czegos porzadnego.
Powodzenia!

smiley9 

Wysłany: 2008-05-15, 11:34   

robiłam 2 specjalizacje na studiach, z obu obroniłam się. mam już drugą pracę w swojej "karierze". no cóż szukam swojego miejsca na ziemi :P

przemek_ex  

Wysłany: 2008-05-23, 14:53   

trzeba też mieć cierpliwość, ja szukałem troche pracy w trakcie studiów i nie wyglądało to zbyt kolorowo...zrobiłem praktyki, starałem się i dzięki temu teraz pracuje, chociaż na średnich warunkach ale staram się być cierpliwy, dawać z siebie wszystko, ostatnio obronilem prace magisterska, także liczę że wkrótce coś sie zmieni

Staszek M  

Wysłany: 2008-05-26, 14:52   

cierpliwość to podstawa bo czasami znalezienie pracy trwa bardzo dlugo.wtedy trzeba dzialac ostro i szukac na wszystkie mozliwe sposoby.

absolwent07 

Wysłany: 2008-05-28, 11:59   

jasne przez internet, ogłoszenia w prasie, portale (typu pracuj.pl), agencje pracy itp.

Staszek M  

Wysłany: 2008-05-30, 14:46   

dodatkowo zbliza sie okres wakacyjny i w tym czasie mozna sie zalapac na jakas prace tymczasowa

absolwent07 

Wysłany: 2008-06-02, 13:20   

w wakacje dorywcze prace to w szczególności tak

Martina  

Zaproszone osoby: 11

Wysłany: 2008-06-09, 14:51   
   Polecający: epuls.pl

pracy jest od groma, ludzie narzekają na bezrobocie a prawda jest taka że wolą mieć 400 zł zasiłku niż pracować za 1000.. nie chce się dupy ruszyć to się jęczy i marudzi..

if I could be who you wanted.. all the time

Staszek M  

Wysłany: 2008-06-11, 14:27   

i to jest właśnie prawda o bezrobociu w Polsce, Martina

magda123  

Wysłany: 2008-06-11, 14:54   

Są momenty, kiedy trzeba schować ambicję do kieszeni i brać każdą pracę, nie czekać, aż sama do nas przyjdzie i jeszcze płaca będzie wysoka. Ludzie teraz chcą tak "robić, by się nie narobić". Same strajki, że za mało mają, czy też wyjazdy zagranicę, kiedy w Polsce też jest praca.
Martina napisał/a:
pracy jest od groma, ludzie narzekają na bezrobocie a prawda jest taka że wolą mieć 400 zł zasiłku niż pracować za 1000.. nie chce się dupy ruszyć to się jęczy i marudzi..

Tak, 400 zł. za nic. A praca czeka. Chora polska rzeczywistość.
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...

przemek_ex  

Wysłany: 2008-06-13, 12:55   

czeka ale wbrew pozorom nie na wszystkich

Odpowiedz do tematu