• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

darmowe blogi

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

czarnaewa  

Wysłany: 2006-09-17, 17:36   re

Musimy postawić na jakość a nie na ilość. Żeby potem nie mieć wątpliwości że np lekarz który nas leczy jest fachowcem itd.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-09-19, 11:17   

Karusia napisał/a:
Mozesz nie przyjsc np na pierwszy termin a do drugiego i tak cie dopuszcza...

Straszliwa zbrodnia. Nie to po prostu dyskwalikuję AGH jako uczelnię. Student nie przychodzi na pierwszy termin i ma czelność przyjść na drugi. W dodatku jeszcze go na niego wpuszczają. Apokalipsa.
Student może sobie wybrać termin na którym będzie zaliczał. Koszmar. Jak można było do tego dopuścić. Pewnie jeszcze może lepiej się dranie przygotowują do tego egzaminu, bo mają więcej czasu. To jest niesprawiedliwe wobec tych, którzy zaliczali na pierwszym terminie. Oni mieli mniej czasu, aby się nauczyć! To jest gwałt na sprawiedliwości.

Karusia napisał/a:
A co do AE to popieram wybór. Porzadna i wymagająca uczelnia.

Oczywiście mogłbym napisać, że nieważne czego uczelnia od Ciebie wymaga, że ważne jest to jakie daje Ci możliwości, ale są nikłe szanse, że ktoś mi uwierzy.

jusia_like  

Wysłany: 2006-09-19, 16:03   
   Polecający: Google

dr frasunek napisał/a:
nieważne czego uczelnia od Ciebie wymaga, że ważne jest to jakie daje Ci możliwości, ale są nikłe szanse, że ktoś mi uwierzy.

po części sie zgodze z fragmentem o możliwościach ale nie jestem pewna czy wymagania to takie "nic"
Ja ogólnie dąże do tego żeby się dostac albo na ae albo na agh; znam ludzi którzy chodzą i tam i tu więc ich zdanie nie do konca jest obiektywne
ale wiem juz cos chce robic a jak sie tam dostane a najpierw zdam tę przekleta mature to sie wypowiem szerzej co to spowodowało :p

jak na razie wiem ze zdawanie egzaminów w 1 terminie jest oczywiscie bardziej opłacalne ale to kwestai kazdego studenta- nawet ten najlepszy moze nie wyrobic :)

blair bitch  

Wysłany: 2006-10-29, 16:07   

byłam kiedyś w prywatnej szkole: poziom niski, banda nadetych snobów w klasie; oprócz wysokiego czesnego wyciągali pieniądze na każdym kroku (np. za ksero trzeba było płacić 50 zł za semestr!)
bardzo źle wspominam

MLoczek  

Wysłany: 2006-10-29, 18:10   
   Polecający: Wyszukiwarce : P

Uważam, że każdy typ szkoły ma swoje dobre i złe stony. Na państwową ( dobrą ) uczelnię naprawdę trudno się dostać, co już w pewnym stopniu wyznacza wysoki poziom kwalifikacji studentów. Prywatne zaś cżesto oferują dodatkowe elementy nauczania i niekiedy mają bogatszy program. Osobiście pracuję, żeby zostać przyjętym na jakąś dobrą warszawską uczelnię, zdecydowanie na studia dzienne ( SGH, UW ) Czy się uda, zobaczymy ..

OlivQa  

Wysłany: 2006-11-02, 21:18   

Zdecydowanie publiczne, uwazam ze dyplomy Panstwowych uczelni sa jednak lepiej widziane... poza tym moj brat przejechal sie na prywatnej uczelni (katowice), umowy wizace sa tam jednostronne i krzywdzace!!!

Odpowiedz do tematu