Wysłany: 2006-10-15, 16:27 Pytanko :( Polecający: google ;P
Mam pytanko. Właściwie moje kieszonkowe są z deczka małe chciałabym zarabiać z 100-300 zeta miesięcznie,ale chodze do sQl i mam dopiero 15 lat.. ;/ i nie mówcie mi o roznoszeniu ulotek, bo nie ;p Słyszłam o bankach internetowych .. ?? moze wiecie coś wiecej o nich ?? jak coś to piszcie, PlisSs
Wysłany: 2006-10-15, 17:25 Lol Polecający: google ;P
no a na co i morze byc potrzbana kasa ?/ na ubrania i elektronikę
a nie chce ulotekl, bo nie mam na nie czasu ani ochoty
Ale te banki interenetowe.. hmm.. moze ktoś coś onich wie ??
Banki internetowe? To banki jak każde inne, z tym, że opłaty za prowadzenie konta są niskie - ale tak jest również w przypadku zwykłych banków i tzw. "kont młodzieżowych" - mają je choćby mBank czy WBK. Nie pozwalają zarabiać kasy jak się nie ma istotnego wkładu własnego... powiedzmy, że włożyłabyś pieniądze na lokatę - 200 zł miesięcznie to 2400 zł rocznie. Na lokacie oprocentowanie wynosi ok. 3,5%. Jeśli x*3,5%=2400 zł, to x wynosi około 68571 zł.
Czyli, żeby dzięki bankowi zarabiać tyle, ile chcesz, musiałabyś mieć ponad 68 tysięcy złotych na starcie
Jak masz, to spoko, ale jak nie, to zostają Ci prace takie jak roznoszenie ulotek albo gazet. Jest jeszcze sprzątanie - jeśli to lubisz, to wbrew pozorom niezła praca weekendowa. Jeśli znasz doskonale jakiś język i nieźle język polski możesz tłumaczyć. Możesz rozkładać wieczorami towar w supermarkecie - praca kilka wieczorów w tygodniu, daje kilkaset złotych miesięcznie.
Generalnie... żeby zarobić trzeba mieć:
1) pieniądze
albo:
2) dużo cierpliwości i pracowitości
albo:
3)umiejętności i nieco mniej pracowitości (ale też sporo).
_________________ małe wielkie nieszczęścia potrzebne do szczęścia
a od zwykłych rzeczy naucz się spokoju
i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
--Ksiądz Twardowski
Wybacz ale skoro Tobie sie nie chce robic to chyba mozesz zapomniec o tych swoich 100-300zl miesiecznie...
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
Wysłany: 2006-10-16, 22:23
Polecający: Jakoś tak wyszło ^^
Heh myslisz, ze gdyby tak latwo mozna byloby zarabiac nieruszajac sie z domu to nierobili by tego wszyscy? Jak chcesz zarabiac to sobie znajdz prace, a skoro niechcesz roznosic ulotek ani nic w tym stylu tzn ze niepotrzebujesz az tak tej kasy i az tak Ci na niej niezalezy...
Kasa nie spada z nieba , dobra niektórym spada ^^
W tym wieku to kaske sie motało troszke dziwnym sposobem. Nie doradze ci go .
Zacznij skłądac długopisy
Banki internetowe nie są od zarabiania pieniędzy. Mają Ci ułatwiać życie, poprzez składanie przelewów, dostęp do bankomatu, opłacanie rachunków, etc.
Dla 15-latki to chyba faktycznie tylkp raca w reklamie, czyli roznoszenie ulotek, jako hostessa w sklepie, lub na ulicy zachęcająca do kupna czegoś. Nawet telemarketerem chyba nie zostaniesz, bo nie wiem czy ktoś zechce podpisać z Tobą umowę.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
no mormalnie rozwalaja mnie takie nastolatki. marza sobie ze jak dorosna odrazu beda mialy nowy dom trzy garaze itd. a jak dorazstaja sa niesamowicie zdziwone ze nato trzeba cale zycie pracowac. naczytaja sie tych "brawo" czy "filipinek" i mysla ze koniecznie mosza wygladac tak jak te dziewczyny na zdjeciach. musza miec wlasnie taka bluzke za 200zl. czy odtwarzac mp3 za 300zl. oczywiscie malo ktoroch rodzicow stac na takie zachcianki. szukaja wtedy na to pieniedzy ale oczywiscie zadna nie mysliy o pracy. alternatywa staje sie znalezienie duzo starszego faceta ktory ta kase ma i zechce je sponsorowac w zamian za "drobne przyjemnosci".
ostatnio pisalem z taka na czacie. po paru minutach rozmowy wysyla mi swoj numer gg, zdjecia i gotowa umowic sie na spotkanie. i widac takich nie brakuje.
_________________ W świcie pełnym absurdów na próżno doszukiwać się jakiejś logiki
Wysłany: 2006-10-20, 13:07
Polecający: leszek miller
skoro nie masz 16 lat, czasu, ani ochoty na prace, to radze ci kupic sobie kredki swiecowe, ukrasc rodzicom troche papieru toaletowego i zaczac podrabiac banknoty
i Ty jeszcze nie zgłosiłaś się do mnie.????
Kobieto mam dla ciebie propozycję, i dla kogo tam jeszcze.
Może nawet więcej niż 300 stówki.
Mam pare propozycji. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum