Wysłany: 2008-03-30, 12:39 socjologia
Bardzo interesują mnie nauki społeczne i chciałabym się dowiedziec najpeiej socjologów,albo obecnych studentów jakieś ciekawostki ze studiów...a ciekawi mnie też zajęcia jaki można wykonywac po tych studiach...socjolog?! ale co poza tym?
czy to rodzaj odradzenia studiów czy ironia mi się nieco przejadła...?!
Jak sie zadaje pytanie w stylu co mozna robic po socjologii powinien sie spodziewac takich odpowiedzi.
Jezeli cie interesuje socjologia to ja studiuj ale socjologia to nie medycyna czy kierunki techniczne aby czekaly na absolwentow socjologii jakies wyspecjalizowane miejsca pracy. W ogole o miejsca pracy moze byc ciezko bo humanistycznych studentow jak psow.
Cytat:
studentów jakieś ciekawostki ze studiów
Pewnie jedyna ciekawostka bedzie statystyka.
_________________ I nie za szybko tylko powoli
szybko nie wolno bo lapa boli
Ostatnio zmieniony przez Hegemon 2008-03-31, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Po socjologii mozesz pracować np. jako pracownik socjalny w placówkach opieki społecznej jezeli wybierzesz taka specjalizację lub jakis analityk itp. Mysle ze na stronach uczelni znajdziesz potrzebne informacje.
Ja miałam elementy socjologii na studiach i wspominam te zajęcia bardzo miło, bardzo ciekawe i interesujące.
A jeżeli ciekawia Cie wykłady i jak to sie odbywa to po prostu idz na uczelnie i to sprawdz ;p
a ciekawi mnie też zajęcia jaki można wykonywac po tych studiach...socjolog?! ale co poza tym?
sama nie skonczylam socjologii, w sumie to nadal studiuje, socjolog moze pracowac np. w domu mediowym, z tego co sie orientuje, to sporo osob pracujacych tam, skonczylo socjologie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum