Wysłany: 2006-10-08, 21:49 Szkola podoficerska w Poznaniu
Witam Czy jest osoba, ktora bedzie starala sie dostac w przyszlym roku do szkoly podoficerskiej w Poznaniu? Lub która sie tam dostala i moze bardziej szczegolowo opowiedziec o przebiegu egzaminu? Pozdrawiam
Ja skonczyłem podoficerke w Żaganiu . Zawsze to przebiega tak samo.
1. Testy sprawnosciowe
- bieg na 3200 m na czas
- Brzuszki
- Drązek
- 4x10m
2. Testy. Głownie wiedza ogolnowojskowa. Podstawy taktyki , zachowanie sie zolnierza i takei bajesry
3. Najważniejsze. Nawet jak wszytkie egzaminy zaliczysz na 5 .. mozesz sie nie dostac. Pierszenstwo maja ludzie z plecami od kapitana wzwyż. Smutne to ale pradziwe .
Dzieki za odpowiedz:) Interesuje mnie jeszcze czy spr z biegu odbywa sie na biezni czy w terenie. Jakie jest zycie w szkolce. Jak wyglada tam zwyczajny dzien. Czy duzo jest kobiet i jak one sobie tam radza. Jacy sa przelozeni. Nie pytam czy jest ciezko bo tak jest na pewno, ale czy mozna wytrzymac. I czy ojciec wojskowy (starszy sierzant sztabowy) cos znaczy jesli juz mowimy o plecakach.
I jakie trzeba mieć wyniki w teście sprawnościowym? Może bym spróbował? W gimnazjum na 1000 metrów miałem ostro poniżej 4 minut, nie pamiętam dokładnie ile.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum