• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

wink9 

Wysłany: 2008-04-21, 16:43   wyjazd do anglii

Witam. MAm ogromną prośbe...potrzebuje wiedzieć ile kosztuje bilet
lotniczy do Anglii.
Planuje wyjazd w celach ,handlowych', chcialbym pojechac i kupic pare
rzeczy taniej i sprzedac w polsce. I tu moje drugie pytanie, ile moge tego
wywieżć z Anglii do Polski, mowie tu o elektroice. Za jaka kwote najwięcej.
Mam 17 lat i czy moglbym tam jechac sam ?? Jezeli powrot nie bylby mozliwy
jeszcze w ten sam dzien to zatrzymalbym sie u znajomych.
Prosze o pomoc, pozdrawiam>.

Leilah  

Wysłany: 2008-04-22, 12:50   

łoooł, szalona.Jesteś pewna? Bilet lotniczy kosztuje różnie i składa się na tą cenę parę czynników.Bilet jest tym droższy im krócej przed lotem go kupisz.Czyli np planujesz wyjazd na 10 maja,to taniej kupisz go 15 marca,niż 5 maja,różnice są dosyć spore.Poza tym też wszystko zależy od firmy lotniczej,w której kupisz bilet.Z takich tańszych linii jest centralwings,ale nie polecam.Mama kupiła parę biletów z tej firmy,w tym momencie zaczynają świrować.Tzn mama kupiła 4 bilety(ja,mama i dwie siostry) już w styczniu chyba,na święta do Manchesteru(tata tam mieszka),bo była fajna promocja.Kupiła od 15 do 25marca.Parę dni przed wylotem tam dostała ona smsa,że lot powrotny przesuwają z 25 na 29 z powodu jakichś tam zmian.Dzień przed wylotem przełożyli znowu na 30 powrót.A tam jak już byliśmy PRZYPADKIEM dowiedzieliśmy się,że loty totalnie odwołano.Nie chce mi się nawet pisać jakie cyrki odwalili na lotnisku.Co do elektroniki ile chcesz wywieźć nie wiem..Myślę,że jeśli to się ograniczy do paru sztuk to spokojnie.Nie lepiej pokupować Ci ciuchy??Tego możesz przewieść duuużo,one też są bardzo tanie i w Polsce możesz posprzedawać dwa razy drożej(zresztą tak się robi).A co do powrotu samemu to tu chyba nie ma problemu.Z siostrami wracałam potem sama,tzn mama już została z tatą.Tylko jedna siostra jest pełnoletnia,nikt nie robił problemu.Niby skąd ktoś będzie wiedział,że lecisz sama?Poza tym w samolocie widziałam jednego znajomego.Jest rok młodszy i też leciał podajże sam.

kochanica Karczocha^^

Kiwi  

Wysłany: 2008-04-23, 20:00   

Oprócz tego co powiedziała koleżanka mogę dodać,że najlepiej latać w środku tygodnia. Wtedy jest najtaniej i za bilet zapłacisz koło 130-160 zł. Polecam linie Ryan Air. Nikt się nie skarży a ceny są względnie niskie. Wszystkie linie lotnicze jako dorosłego traktują ludzi od 16 roku życia, więc śmiało możesz lecieć. Standardowe ograniczenia bagażowe: jeden wagon szlugów, jeden litr czystego spirytusu co przekłada się jakoś na 2l wódki, torba do 15 kg. Dalszych definicji nie znam.

Leilah  

Wysłany: 2008-04-23, 20:24   

Co do tego,co napisał kolega,bo tu chyba jest kwestia lotniska,bądź linii lotniczych.Kiedy ja leciałam z Centralwings,czy z Wizara torba mogła ważyć do 20 kg,za każdy kilogram nadbagażu dopłacało się podajże 25zł.A z tymi wagonami faktycznie są ograniczenia,ale nie zawsze jest to rzetelnie kontrolowane.Mama wywiozła do Anglii po dwa wagony w torbie i nikt się na szczęście nie zorientował;]Bagaż podręczny może ważyć natomiast 5 kg.Nie możesz w nich przewozić wszelkiego rodzaju płynów,sprayów,aerozoli,pianek i tym podobnych rzeczy.Możesz natomiast przewieźć w bagażu podręcznym np laptopa,którego jednak przy kontroli celnej powinnaś wyciągnąć,by celnicy mogli go prześwietlić.No i sprawa oczywista-podczas lotu komórki muszą być wyłączone.

kochanica Karczocha^^

Odpowiedz do tematu