Co myslicie o tym zespole? Ja uważam go za jeden z najlepszych rockowych, jakie kiedykolwiek istniały. Charakterystyczna postacią tego zespołu jest gitarzysta Angus Young, najmniejszy jaki grał , a na scenie nieźle szalał. Szkoda że już nie grają. Polecam ten zespół, jeżeli ktoś nie słyszał.
Ich piosenki są do siebie podobne jest to jednak kwestia swoistego klimatu tego zespołu. Podoba mi się przede wszystkim to, że grają z pazurem. Metal to nie jest, a mimo to ich muzyka naprawdę daje kopa.
_________________ "When one is in love, one always starts by deceiving oneself, and always ends by deceiving others. This is what the world calls a romance." -->O. Wilde
Wysłany: 2007-01-01, 15:14
Polecający: to mnie polecono forum a nie forum mnie!
Cytat:
są świetni, uwielbiam "Born to be wild"
Polecam kupowanie oryginalnych wydawnictw a nie ściągać "mptrójki" z programów p2p bo wprowadzają w błąd
Born to be wild to kawałek klasycznego Steppenwolf a nie Ac/Dc
Co do samego zespołu. Uwielbiam ich i uważam za jeden z ważniejszych zespołów rockowych. Do dzisiaj posiadam w swoim zbiorze ich dwa wydawnictwa, które osobiście uważam za najlepsze. "Highway to Hell" z Bonem Scottem i "Back in Black" już z Johnsonem na wokalu. Pierwsza płyta to jeszcze rockowe granie z dosyć mocnymi korzeniami bluesa, a już "Powrót w czerni" to mocne bezkompromisowe hard rockowe brzdękolenie.
Co do podobieńst ich piosenek to pozwole sobie zacytować słowa Malcolma Younga:
"Większość najlepszych piosenek opiera się na trzech akordach. Taka jest prawda. To jest rock and roll."
Born to be wild to kawałek klasycznego Steppenwolf a nie Ac/Dc
Wyjałes mi to z ust ^^
Ich płyty w stylu "Jailbreak " sa seriuo gustowne ^^ a utworek Thundertruck genialny, Kolejny przykład ze austrtalijczycy tez potrafia ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum