Wysłany: 2006-07-30, 01:25
kaska. napisał/a:
że u Kuby Wojewódzkiego wkurzyła mnie muzyka niejakiego Nergala.
Nergal rlz! ;p Ja Behemotha nie słucham , ale znam duzo zespołow BM , czasem wpadnie mi cos w ucho, ale zeby sie tym zachwycac to nie bardzo .
Co do zespołu Metallica - nie chce sie wypowiadac , bo dla mnie sa genialni , ale chyba to trzeba stwierdzic dopiero po przesłuchaniu ich przynajmniej 5 pierwszych płyt , bo wczesniej tez dla mnie niewiele znaczyli , ot jakis zespoł , grajacy thrash ... ale po pewnym czasie i paru przesłuchanych utworach stwierdzam ze zespoł jest ikona i zywa legenda , stworzył cos , co cięzko powtórzyć , wielu ludzi dopiero oswajających sie z muzyka metalowa , sięgali własnie po ich płyty , a wielu sławnych muzyków wzorowało sie na Kirku Hammecie albo Larsie Ulrichu. Mysle ze poprostu trzeba poczuć i docenic piekno tych dzwieków , ale wiele ich piosenek to juz poprostu klasyka : Nothig Else Matters , One , Sanitarium , Fade to black , Seek and destroy, Enter Sandman, The Unforgiven , The Call of Ktulu - moim zdaniem świetny instrumantal , szczegolnie w wykonaniu z orkiestra symfoniczna, For whom the bell tolls ... jest pare lekkich i przyjemnych a i sa takie , przy których słuchaniu ciarki przechodza po plecach... mozna tak wymieniac, no ale , kto co lubi
co do gatunków , chociazby najgorszy by był, to w kazdym znajdzie sie jakis rodzynek , który zachwyci ;]
Nie lubie metaliki, rege, disko, hiphopu, chujowego punku( jakies 99,9 %)... moglbym wymieniac dalej, ale chyba wystarczy jesli powiem, ze nie trawie nic poza dobrym Metalem, kilkoma zesopolami mogacymi podchodzic pod folk, 3-2 zespolami punkowymi, 4-5 zespolami rockowymi i jednym zespołem techno.
Nie lubię Techno dlaczego?...bo jest to muzyka której nie tworzy czlowiek,artysta kompozytor. Muzyka która pwstaje przy uzyciu komputera ,mikserów jest dla mnie nie do przyjęcia. Nie lubie Hip -Hopu za beznadziejne teksty{ mówione w rytm muzyki}a nie śpiewane.brrrrrr....
Nie lubię Techno dlaczego?...bo jest to muzyka której nie tworzy czlowiek,artysta kompozytor. Muzyka która pwstaje przy uzyciu komputera ,mikserów jest dla mnie nie do przyjęcia.
Się zgadzam! Nie lubię HH, za wieczne narzekanie i niektóre idiotyczne texty...
Ale także gospelu i reegea, dobija mnie czasem xD
nie lubie muzyki techno dlaczego ? bo nie widze w niej nic godnego uwagi ... ona nic mi nie daje a ja w muzyce szukam upojenia dopelnienia, radosci, smiechu, inspiracji, odpowiedzi, musze poczuc i usluszec jakis poruszajacy tekst a do tego perkusje czy gitare a w tej muzyce slysze tylko lup lup
nie lubie tez jak mi dra "aaa" "beee" przez caly kawalek w tym tez zabardzo nie widze nic ciekawego ... no ale kto co lubi
A ja nie lubię jak ktoś się bierze za śpiewanie a kompletnie nie ma do tego predyspozycji. Nie rzucam aluzji.
No i wkurzają mnie takie "ooooh", "aaaah". I sztuczne głosiki. Takie komputerowo zmieniane. I poprawiane Hehe
_________________ Come break me down / Bury me, bury me / I am finished with you
Hah, tu bym się tak nie śmiał, bo znam pewnego człowieka, który lubi posłuchać i się z tym specjalnie nie kryje, a w dodatku twierdzi, że nie słucha disco polo dla tzw. jaj, po prostu mu się podoba . Ale oczywiście nie jest to jedyny gatunek muzyki, jakiej słucha.
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum