Żywiołak
Polska kapela mająca bardzo interesujący styl, lecz niestety miałem okazję zapoznać się tylko z czterema utworami (dostępne na last.fm)
Faktycznie, jest czego żałować, jakoś niedawno byłem na koncercie, to co na laście można usłyszeć, to nic w porównaniu z tym co dzieje się na żywo (chociaż jeżeli mowa o folku, to chyba akurat norma, taki carrauntohill np. to co w studiu wyrabiają to żenada w porównaniu z występami na żywo). Sis - wokale do pewnego czasu na plus, jednak pod koniec dziouszki trochę przesadziły, aż w uszach huczało; zresztą nie jestem fanem wysokich żeńskich wokali, więc jest to jak najbardziej subiektywne odczucie ;]
Beltaine - kolejny przyzwoity polski wytwór, jeden wielki mix muzyki celtyckiej, współczesnej i cokolwiek bębenki jeszcze wyłapią; zresztą co tu dużo pisać, o zespole możecie poczytać na oficjalnej stronie, tam też znajdziecie sporo kawałków.
Myrkgrav - jednoosobowy, norweski projekt Larsa Jensena, połączenie folk i black metalu na bazie tematyki mitologii norweskiej. Momentami chwytliwe, czasami ciężkostrawne (dla "nie metalowego ucha"); mimo wszystko polecam, na dzień dobry De To Spellmenn:
http://www.youtube.com/watch?v=iQalYZ_pH5Y
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum