Wysłany: 2006-11-03, 21:43
Polecający: Dzięki sobie :)
Dlaczego tak myślę? oczywiście nie chodzi mi o całość bo wiadomo że nie każdy metal śpiewa źle o religi, rasach ludzkich itc ale dobrym przykładem jest ostatni album Slayera gdzie Jezus może się dowiedzieć że zespół uznaje go za dziwkę chociażby.
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
Wysłany: 2006-11-04, 14:14
Polecający: bierdonka
saferłel napisał/a:
Slayera gdzie Jezus może się dowiedzieć że zespół uznaje go za dziwkę chociażby.
Ostatni album Slayera jest nastawiony antychrześcijańsko , zreszta nie tylko ostatni , ale to nie jest przejaw satanizmu bo satanizm nie jest antychrześcijanski! Jest achrześcijański a to różnica ;]
Wysłany: 2006-11-04, 21:45
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Satanizm jest poki co dla panstwa neutralny.
Czy sadzicie, ze zalegalizowanie satanizmu jest mozliwe? Moim zdaniem - na pewno nie wszystkie (wszystkie powszechne rodzaje) satanizmu, wersja okultystyczna nie przejdzie ;p
Wysłany: 2006-11-04, 22:12
Polecający: bierdonka
ale jak to zalegalizowanie ? Nie da sie zalegalizować czegos co juz w społeczenstwie istnieje od dawna , w ogole chyba taki termin jak legalizacja nie istnieje w odnisieniu do religii , filozofii , etyki , sa tylko jakies normy które sie przyjmuje albo i nie.
Satanizmu sie nie przyjmuje bo jest nie poznany , a społeczenstwo sie boi tego czego nie zna albo nie chce poznac prawdy , bo sądze ze pojecie satanizmu w społeczenstwie w 50 proc lub wiecej opiera sie na stereotypie.
To ja przed wypisywaniem głupot polecę sprawdzic w necie co znaczą graficznie 3 polączone siodemki ; _)
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Niektórzy są po prostu przewrażliwieni na tym punkcie... Jak ktoś mi mówi, że Metallica jest satanistyczna, to po prostu tarzam się ze śmiechu...
Czasami ktoś przeczyta tekst jednej piosenki danego zespołu, i już myśli, że wie o nim wszystko, co trzeba, by nazwać go satanistycznym... a czasami trzeba się nauczyć czytać między wierszami, i tyle
Są jeszcze tacy "znawcy", co to mówią, że po muzyce można poznać, że zespół jest satanistyczny, że ma złe teksty... (moja babcia tak mówiła, bo usłyszała to w radiu Maryja.... ekhm....). To po prostu jest żałosne... Każdy zespół ma swój styl, każda muzyka jest inna. A to że w metalu trochę sobie pokrzyczą, to co z tego?? Od razu trzeba uznawać ich za satanistów??
_________________ "Justice Is Lost
Justice Is Raped
Justice Is Gone
Pulling Your Strings
Justice Is Done
Seeking No Truth
Winning Is All
Find it So Grim
So True
So Real"
Wysłany: 2007-08-17, 13:53
Polecający: Świt nad Bugiem
Bez przesady. Sam słucham metalu (może nie tego najbardziej satanistycznego) i chodzę normalnie do kościoła. Ba uważam, że moja wiara jest całkiem silna i nie zamierzam oddalać się od Boga dlatego że posłucham jakiejś tam czarnej piosenki Niestety ludzie mają takie wąskie horyzonty, że synonimem słowa metalowiec jest dla nich satanista...
_________________ My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor.
Józef Beck
Jaskier, dodam jeszcze, ze kazdy kto slucha metalu pije wina, pali czy je koty oraz chyba najbardziej powszechne - jak ma dlugie wlosy to sa tluste i ogolnie smierdzi...
Debilizm ludzi nie zna granic.
Może rzeczywiście ludzie przesadzają że metal (w niektorych przypadkach) to muzyka satanistyczna powtarzam satanistyczna. Ale niektore przypadku wykazuja ze tak jest bo ich tekksty na to wskazuja.
z tym, ze jak ktos slucha tego ''darcia'' to nie spoczywa tylko na samym sluchaniu, analizuje tekst itp. na tym cala rzecz polega. Wiadomo, ze grwoling ma daleko od wyraznego spiewania, choc mozna czasem wylapac lwia czesc tekstu...
Wysłany: 2007-08-22, 14:14
Polecający: Świt nad Bugiem
A ja np lubię słuchać metalu bez analizowania tekstu. Dodam, że jedyny satanistyczny metal, którego lubię posłuchać to zespół Cradle of Filth, a tak to lubię Nightwish, Hammerfall, Stratovarius, Metallica a więc metal raczej spokojny i "grzeczny", że tak się wyrażę. Ale jak ktoś mnie pyta o muzykę i odpowiadam, że ostatnio słucham metalu to od razu jakieś dziwne miny i komentarze. No o co tu chodzi? Czemu ludzie myślą tak płytkimi kategoriami?
_________________ My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor.
Józef Beck
Stereotypy. Tego się nie wykorzeni, niestety. Ludzie oceniają tę muzykę na podstawie tego, co zasłyszą od znajomych, w mediach itp., a nie po "własnousznym" przesłuchaniu utworów, czy choć przeczytaniu tekstów. A że media nagłaśniają głównie skandale i kontrowersyjne sprawy, to nie dziwnym jest, że metal jest postrzegany tak, a nie inaczej.
bede z wami szczery - boje sie takich klimatow i zawsze wydaje mi sie ze ludzie sluchajacy takiej muzyki maja jakies konszachty z diablem czy cus co wiecej trudno mi znalezc jakas przyjemna linie melodyczna w utworach zespolow ktore np uzywaja tzw growlu (dobrze napisalem?), jak takie cos moze sie podobac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum