Wysłany: 2007-09-08, 12:41 Hardcore Polecający: google
Otóz w tym temacie chcialam sie dowiedziec czy ktos slucha takiego rodzaju muzyki : >. Jakich zespołów i ogolnie czemu was to kreci. Jakie macie doswiadczenia z ta muzyka, przygody itp.
Na wstepie powiem iz moim bogiem jest zespol Comeback Kid, Regres, Bane, Have Heart, Champion, With Honor i mozna by bylo tak wymieniac dlugo ale to na sam poczatek zeby coeneico tutaj zarzucic hc : ]
Ja słucham bardzo często, wogóle to ja wszystkiego słucham,z zespołów to: S.O.A.D, Korn, Slipknot, i wiele podobnych,
hmm jesli dobrze zrozumiałam to te zespoly ktore wymienilas nie mozna nazwac hc w zadnym calu :x
s3t0r napisał/a:
nieznalem wczesniej zadnego zespolu grajacego tego rodzaju muzyke... ale musze powiedziec ze fane to
bo to najlepszy rodzaj muzyki jakikolwiek sluchalam : ] haaa dlatego zachecam do zaglebienia sie w ta muzyke
s3t0r napisał/a:
a jest jakis zespol taki naj?... tzn taki godny polecenia ?
jak juz pisalam w pierwszym poscie na poczatke polecam :
Comeback Kid, Regres, Bane, Have Heart, Champion, With Honor jak dla mnie to sa te naj a jesli moge jeszcze cos polecic tak od siebie czego ostatnio najwiecej slycham to :
Set Your Goals, Eye for an Eye [ jeden z lepszych polskich hc zespolow i to jeszcze z pieknym damskim wokalem : D ]Blacklisted, No Turning Back,Comecloser, xLooking Forwardx, Underoath, Carry on, Verse a i jak bym mogla zapomneic jesli ktos lubie electro to poelcam Horse the band bardzo fajne polaczenie electro z hardcorem : > miodziooo
prawie kazdy zespol mozna znalesc na myspace zachecam do przesluchania, maja pewnie po kilka utworow na stwojej stronie : ]
Wysłany: 2007-09-12, 01:34
Hardcore jest ok A to co mam na kompie i w miare ok to grupy : 1125 , Biohazard , Born From Pain, Bane, Cro-Mags , Madball, Refused no .. i to by było na tyle ;p
Wysłany: 2007-09-21, 11:31
Polecający: to mnie polecono forum a nie forum mnie!
Hmmm... czasami lubię posłuchac ale osobiście uważam, że to co teraz nazywane jest hardcorem to gówno w porównaniu do tego co się grało powiedzmy 15 lat temu. No i jak ktoś zarzeka się, że jest fanem tego gatunku a nie widzę takich klasyków w jego "top liście" jak Biohazard, Suicide Tedencies, S.O.D, Madball czy dziady z Cro-mags to jest u mnie spalony na starcie ;d. Ogólnie to słaby jestem w tej muzyce oprócz wymienionych klasyków i mistrzów to przypadły mi do gustu takie grupy jak Final Exit, Gfk, Good Clean Fun, Knockdown, Knuckledust, Makiladoras, Stampin Ground, Throwdown (ciężar tego zespołu przyciska mnie do ściany), 6 - DTC (chyba moi ulubieńcy), Abhinanda, Born from pain, Born Dead Icons, Hatebreed, Refused, Times The Pain no i trochę polskości w postaci Schizmy i 1125.
Londyńska scena w postaci Special move, Wisdom in Chains, Taking names, 50 caliber itd. też nienajgorsza.
Uważam jednak, że gatunek zręcznie się wypala i jeżeli jakiś zespół nie wprowadzi czegoś świeżego i innowacyjnego w najbliższym czasie to scena będzie umierac w zastraszającym tempie bo zespoły co raz mniej mają do zaoferowania. Niestety drugiego Biohazardu nie widac a tym bardziej reaktywacji ;d.
Ja Hardcore znam pod "troszkę" inna odmianą. 125 bpm Gatunek muzyki elektronicznej. Bardzo mocna jego odmiana. Dj'e - Promo, Outblast, Korsakoff, Angerfist, Vince itd
A ja nie znam tej muzyki. Już sama nazwa gatunku przyprawia mnie o dreszcze. Ale nie potępiam i nie krytykuje. Może są jakieś zespoły, które grają taki hardcore ża tak powiem lightowy. Może sie jakoś przekonam?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum