Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-03-11, 09:04
outremer napisał/a:
Przyczep sie do tego.
A niby czemu? Żeby udowodnić Twoją tezę, że się do wszystkiego czepiam. Ja nie twierdzę, że Honor gloryfikuje III Rzeszą w każdej piosence. Ja twierdzę że, zrobili to raz i to w zupełności wystarczy.
Inną sprawą jest to że Polak który tęskni za III Rzeszą, to nie jest osobą od której chciałbym się uczyć patriotyzmu.
outremer napisał/a:
nasz honor to trwać tu i być
Jak już ktoś się chce bawić w patriotę to niech za honor postawi sobie, żeby Polska była miejscem gdzie można żyć i gdzie się chce żyć nawet tym, którym nie wyprano mózgów w dzieciństwie i teraz nie kupują bajki "to jest Twój kraj i masz w nim trwać, jak źle by się tu nie działo".
O jednak się przyczepiłem. Nie było to trudne, a pewnie Ty jako fan Honoru wybrałeś najlepsze co popełnili, więc jak dla mnie Honor nie jest rzeczą wartą zainteresowania.
outremer napisał/a:
Za to wywalili mnie po raz pierwszy z Forum Żydów Polskich jak zabrakło im argumentów.
Sądząc po tym co napisałeś tutaj to sam też nie masz argumentów w nadmiarze.
O tym czy mam argumenty czy nie przekonasz się w przyszłości. Niestety widzę, że się nie dogadamy z prostej przyczyny. Moja wizja patriotyzmu na pewno nie będzie Twoją .
Rodzina-Naród-Rasa. Chyba się pod tym nie podpiszesz ?
Słuchanie utworów Honoru nie oznacza, że trzeba się zgadzać z tym o czym śpiewają.
Wlasnie, ja wychodze z takiego zalozenia. Mam pare kawalkow Honoru, jednak bardziej podoba mi sie Konkwista 88, ich teksty sa bardziej 'glebokie', mozna je przypisac do roznych tematow i sytuacji, nie tylko tych nazistowskich
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Konkwista 88 muzycznie bardzo mi odpowiada - a co do tektow, sporo maja ok, wiadomo ze reszta podszyta ideologia, ale co z tego - osobisie slucham tylko tych, ktore mi odpowiadaja...
no i jest wiele innych kapel, niz tylko te dwie wymienione w temacie...
Dokładnie trochę tego jest. A słyszeliście koncert z Augustowa ze statku z 2006 roku teraz wydany jako " Augustów 2006 : First Memorial of Mariusz Szczerski " ? Ataka, Antisystem, TNF, Vandal ( wszystkie z Rosji ) i nasz October15.
Coś więcej o wiadomej płytce. First Memorial of Mariusz Szczerski :Augustów 2006. Nagrana została na statku, ale jakość świetna. Kto kiedyś kupił Live Unplugged Honoru, wie co to męka słuchania materiału nagranego po amatorsku. W zestawie Ataka, Antisystem, Vandal i TNF z Rosji oraz October 15 z Polski. Co można usłyszeć w przerwach między utworami ?
Sława Rosiji, Sława Polszie, Sława Słowianskomu Jedinstwu. W repertuarze kompozycje Honoru i własne.
SŁAWA
Dzięki kolego, ale ani jeden ani drugi mi nie pasuje więc mogę nie znać. A pomyliłem dlatego, że dostałem je kiedyś zgrane razem i myślałem, ze to kontyuacja. Cóż uczę się całe życie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum