• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Wengosh  

Wysłany: 2007-01-27, 19:26   Honor, Kokwista itd.
   Polecający: google

Według mnie te zespoły to jest totalny idiotyzm.
Honor - teledyski tego zespołu są związane z Faszyzmem i rasizmem, wystarczy obejrzeć ich teledysk, którego nie umieszczę, bo szanowny pan dr.frasunek ma takie pretensje o to, że wolę nie umieszczać.

Ja za nic bym tego nie słuchał, przecież te piosenki obrażają nie dość, że osoby innej rasy, to w dodatku Polaków! Rudolf Hess bohaterem, o którym śpiewają Polacy? Przepraszam - co on zrobił dobrego dla Polski? Chyba wymordował setki, ba! tysiące "ścierwa" czy jak nazywali Polaków przed wojną.
Do wariatkowa z takimi ludźmi.
Ostatnio zmieniony przez Wengosh 2007-02-07, 16:46, w całości zmieniany 1 raz  

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-01-30, 11:42   

Znałem kolesia który słuchał tego i pozował na skinheada. Dał mi kiedyś do posłuchania, zdjąłem sluchawki po minucie ze śmiechem politowania i lekkiego obrzydzenia. Nie dośc że muzyka słaba to jeszcze teksty dobijająco żałosne.

Tró

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-01-30, 13:05   

Wengosh napisał/a:
Czy wasi znajomi słuchają tych zespołów, a może Ty słuchasz?

No właśnie w tej chwili słucham, bo to promujesz na forum.
Wengosh napisał/a:
Do wariatkowa z takimi ludźmi.

Ja to bym do wariatkowa wysyłał tych, którzy promują takie teledyski np. poprzez wklejanie linków do nich na forum

farbenheit  

Wysłany: 2007-01-30, 19:26   
   Polecający: Przeznaczenie

dr frasunek napisał/a:
Ja to bym do wariatkowa wysyłał tych, którzy promują takie teledyski np. poprzez wklejanie linków do nich na forum

Coś madrego jest w tych słowach jest coś mądrego.

Tekst tej piosenki jest bez sensu. Zespół wyraźnie neonazistowski. Możmna poznać po nazwie Honor. To ma być mój idol?
Pewnie większośćnie ma pojęcia kto to wogóle był. krótka biografia:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Hess

Proponuje zamknąć i usunąć temat!!!

satyr  

Wysłany: 2007-01-30, 23:30   
   Polecający: to mnie polecono forum a nie forum mnie!

Cytat:

Pamiętajcie drogie dzieci, jak mama pokaże wam butelke wódki albo paczke papierosów i powie aby tego nie dotykać i nie używać bo to złe to skwitujcie ją, żeby spieprzała do wariatkowa i milczała bo promuje alkohol i fajki. Krieg...

Szukasz zaczepki czy po prostu ostatnio deską od kibla przytrzasnąłeś sobie siusiaka?

Muzyka kontrowersyjna... zaprzeczyć się nie da aczkolwiek to tylko dzwięki. Nie ma czynów, aktów przemocy... po prostu nuty i liryka. Na całe szczęście ;p

kenusarf  

Wysłany: 2007-01-31, 09:21   

satyr napisał/a:
Pamiętajcie drogie dzieci, jak mama pokaże wam butelke wódki albo paczke papierosów i powie aby tego nie dotykać i nie używać bo to złe to skwitujcie ją, żeby spieprzała do wariatkowa i milczała bo promuje alkohol i fajki.

On dał linka do utworu(klikasz i możesz słuchać), więc żeby ta analogia miała jakiś sens, to musiałaby być mamusia, które swoje dzieci wódką i fajkami częstuje.

Wengosh  

Wysłany: 2007-02-04, 13:28   

Chcę też dodać, że zespół "Honor" gra legalnie w Polsce (z tego co słyszałem, a właściwie czytałem) więc umieszczenie linku do owego teledysku nie jest żadnym rozpowszechnianiem treści zakazanej.

Wengosh  

Wysłany: 2007-02-04, 13:32   

Poprawka --> zespół działał legalnie do 2005 roku, póki się nie rozpadł z powodu śmierci wokalisty (www.wikipedia.pl)

kenusarf  

Wysłany: 2007-02-05, 11:37   

Wengosh napisał/a:
więc umieszczenie linku do owego teledysku nie jest żadnym rozpowszechnianiem treści zakazanej.

Ale nadal jest promocją zespołu, którego rzekomo nie lubisz...

Wengosh  

Wysłany: 2007-02-07, 16:46   

I co mam zrobić, abyś wreszcie się odczepił? Ile mam pisać, że jestem przeciw takiej muzyce? No jak sobie życzysz, już nie ma owego linku.

outremer  

Wysłany: 2007-02-25, 00:52   Honor, Kokwista itd.

Witam, co prawda Honoru nie ma, ale są grupy, które powstały po jego rozpadzie : Battlefield,
Warhead, October 15 z inspiracji Olafa Jasińskiego. Od razu powiem, że ja należe do tych
z ciemnej strony mocy. Słucham ogólnie nazwijmy to RAC / WP. A co do Honoru to był bardzo dziwny zespół, który miał teksty głęboko patriotyczne oraz te typowo NS czy neopogańskie.
Ale myli się ten kto uważa ich za beztalencia. Od 1991 roku do chwili obecnej zespół rozpala niesamowite emocje.
Ktoś tu napisał, że można poznać, że zespół jest neonazistowski po nazwie Honor. To ciekawe.
To tylko NS posiadają honor, reszta tego się wstydzi ?

Twardziel  

Wysłany: 2007-02-25, 15:41   

Słuchałem tej muzyki. Moim zdaniem lepiej śpiewać o honorze, niż " Jestem dżaga" potrząsając silikonowymi cyckami. Jedynym co mnie od tej wersji honoru odstręcza jest silne podkreślanie , że tylko NS jest drogą do naśladowania. Akurat NS mówi o niższości rasy słowian więc zawsze dziwiło mnie to, że polscy skrajni narodowcy nawiązują do tej w sumie germańskiej symboliki. Dlaczego nikt nie jest wystarczająco kreatywny, aby powiązać słowiańską symbolikę z ideą panslawizmu i utworzyć ideologię będącą odpowiedzią na germański NS.

outremer  

Wysłany: 2007-02-25, 18:14   

W sumie masz rację, ale NS też nie jedno ma imię. Część nawiązuje do przedwojennych polskich narodowych socjalistów, którzy byli programowo antyniemieccy. Część należy do Aryjskich Rewolucyjnych NS, którzy odwołują się do ideologii braci Strasser ( opozycji NS wobec Hitlera, jeden musiał uciekać z Niemiec, drugi zapłacil głową podczas Nocy Długich Noży). A i są ci którzy bałwochwalczo naśladują niemieckich neonazistów. I tak samo z muzyką Zadruga, Nara, Legion, Irydion, Twierdza czy Szwadron 97 nigdy nie miały flirtu z NS.
Zawsze promowali idee ND czy NR.

bratek  

Wysłany: 2007-03-07, 17:13   

[color=blue][glow=blu :hyhy: e][/glow]
oto nasz HONOR kawalek zajebisty.... :hyhy:

http://www.youtube.com/wa...related&search=

Biskup  

Wysłany: 2007-03-07, 17:25   

dr frasunek napisał/a:

Ale nadal jest promocją zespołu, którego rzekomo nie lubisz...

Głupota, jeżeli to co zrobił Wengosh można nazwać reklamą to tylko z przedrostkiem anty! Nie napisał patrzcie chłopcy i dziewczęta mamy tu zajebistą kapele, której powinniście słuchać. Jeżeli ktoś powie nie pal fajek bo będziesz miał problemy ze zdrowiem to znaczy, że reklamuje palenie papierosów?

Uważam, że powinno się zwracać więcej uwagi na kapele tego typu chociażby dla pokazania problemu, jakim jest współczesny neonazizm. Poza tym jak na razie w naszym kraju obowiązuje wolność słowa więc jakiekolwiek zamykanie, czy kasowanie tematów było by głupotą. Pozdro

Odpowiedz do tematu