• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

darmowe blogi

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-12-10, 12:56   Igor Falecki - mistrz perkusji

Na pewno kazdy zna młodego geniusza - Igor Falecki sie zwie i ma całe 4 lata. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze jego ulubiona zabawką jest perkusja. To co on na niej wyczynia jest niesamowite wg mnie i nie tylko wg mnie.

Cytat:
Najmłodszy perkusista świata w "Dzień Dobry TVN"
Na portalu YouTube, grającego na perkusji 4-letniego Igora Faleckiego z Gdańska obejrzało prawie milion osób. Chłopca i jego rodzinę odwiedziły już ekipy telewizyjne z USA i Norwegii. Jednak to w programie "Dzień Dobry TVN" Igor Falecki zagrał na żywo.

Cała rodzina Faleckich jest bardzo muzykalna. Mama Igora jest absolwentką Akademii Muzycznej i śpiewa w Capelli Gedanesis, tata Arek jest basistą w zespole The Glennskii's, a 11-letnia siostra Julka, uczy się w szkole muzycznej, w klasie skrzypiec.

"Igor dostał pałeczki perkusyjne, gdy miał 3 lata. Od tego czasu grał na montowanych przez siebie zestawach perkusyjnych. Podpatrywał na próbach i koncertach perkusistę z zespołu taty. Przyglądał się także muzykom w telewizji i próbował ich naśladować. Jego największym marzeniem była prawdziwa perkusja" – mówi Sylwia Falecka, mama chłopca.

Marzenie spełniło się rok temu. Pod choinką na Igora czekała perkusja. Na instrument zrzuciła się cała rodzina. Perkusja została wywieziona do sali prób zespołu Glennkii's, żeby hałas nie przeszkadzał sąsiadom. Tata z synem ćwiczą tam kilka razy w tygodniu.

Pierwszy koncert Igora odbył się z okazji Dnia Matki wraz z Capellą Gedanensis w siedzibie gdańskiego radia. Igor występuje też czasem podczas koncertów zespołu taty. Specjaliści od kształcenia słuchu mówią, że mały Igor ma prawdopodobnie słuch absolutny. Tata Igora zdradził, że synem zainteresował się profesor z Nowego Jorku, jeden z najlepszych nauczycieli gry na perkusji na świecie. Igor dostał także kilka propozycji koncertowych za granicą.

Być może za kilka lat chłopiec stworzy swój własny styl grania na perkusji. Na razie cieszy się beztroskim dzieciństwem i robi to, co lubi najbardziej – gra na perkusji!

http://youtube.com/result...r&search=Search

wróżycie mu kariere , czy moze to ze uderzy mu woda sodowa ?
Moim zdaniem chłopczyk miał ułatwiony start bo rodzice kochają muzyke , zajmują sie nią a dziecko ciekawe świata i tego co robią rodzice przęjeło od nich te zainteresowania. Jak wiadomo dzieci w tym wieku ucza sie szybciej i łatwiej wchłaniaja to , co inni musza przez lata , np języki obce . Tutaj była to perkusja. I bardzo dobrze!
Mysle , ze większości dzieciom , gdyby dac jakis instrument , zaciekawić je to mielisbyśmy samych geniuszy w przyszłości. Ale ze rodzice zamiast kształtowac w tym kierunku swoje pociechy , często nie zdając sobie sprawy z tego ze to wcale nie jest "zbyt powazne" jak dla takiego dzieciaka , wolą tradycyjny model , gdzie dziecko bawi sie w piaskownicy. Ja tego nie neguje , bo to naturalny proces rozwoju ze dziecko potrzebuje zabawy i kontaktu z rówieśnikami , ale mysle ze czasem moznaby podsunąć troche powazniejsze "zabawki" , jak np instrumenty muzyczne , które dziecko bedzie traktowac i jako zabawe i jako rozwijanie talentu. Często nasze dzieci nosza w sobie ogromne pokłady tego talentu , ktory rozwija sie dopiero w okresie dojrzewania , czemu by nie zacząć od najmłodszych lat ? ;p

Fakt faktem mnie ujmuje poczucie rytmu i ogromny słuch dzieciaka. Brawo!

pomóż zwierzakom w Twoim mieście!

Zombwbij  

Wysłany: 2006-12-10, 13:22   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

lolinka napisał/a:
wróżycie mu kariere , czy moze to ze uderzy mu woda sodowa ?
Trudno powiedzieć; nie znam dzieciaka osobiście ...jeszcze :)
W jego wieku dużo zależy od jego rodziców; jak mu wpoją rozsądne zasady postępowania, to ja widzę jedynie błyskotliwą karierę. Może nawet grać sam.

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

Katharsis  

Wysłany: 2006-12-10, 13:40   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Popieram lolinke, jezeli chodzi o te jezyki itd., moja kuzynka jest dwujezyczna ;D
bedzeoi z niego gwiazda

jusia_like  

Wysłany: 2006-12-10, 14:42   
   Polecający: Google

słyszałam o tym dziecku troche ale sceptycznie do tego podchodze :P
skoro ma takich rodziców to oni mu teraz nie przepuszcza i bedzie musial sie uczyć tego do końca ;p
swoją drogą jak zabawką 4 latka może byc perkusja! mysle że to spisek rodziców :]

Szlachcianka  

Wysłany: 2006-12-10, 17:36   
   Polecający: Google

Zdolne dziecko, oby tak dalej. Pozazdrościć tylko talentu.
_______

<33

domino  

Wysłany: 2006-12-10, 18:07   

słyszałem o nim dużó szykuje sie na talent

Odpowiedz do tematu