Wysłany: 2006-09-05, 23:42 Katie Melua Polecający: Dzięki google ;)
Co sądzicie o tej wokalistce?
Mnie Ona przypomina trochę Norę Jones, piosenki ma świetne(Spider`s Web) a na żywo jeszcze lepsze. Występ w Sopocie po prostu mnie zachwycił
_________________ Mały owsik pyta tatę owsika:
-Tatusiu, opowiadałeś mi o świecie na zewnątrz, który jest piękny, zielony i pachnący. Dlaczego więc musimy siedzieć tu, gdzie siedzimy?
-Bo to jest, synu, nasza ojczyzna.
Nie jest taka jak inne piosenkarki. Nie obnosi sie z tym jaka to nie jest fajna i wogóle the best. Piosenki ma stonowane. Na mnie nie działają ale jako wokalistke szanuje za to że sie nie sprzedała
_________________ I'm strong on the surface... not all the way through...
bo ona wykonuje blues , a blues sie nie sprzedaje. Ja ją bardzo lubie osobiscie , mam jej dwie płyty , całkiem ciekawe "Call of the search"i " Piece by piece". Ta druga jest bardziej wypromowana , a mnie osobiscie zachwyciła bardziej pierwsza płyta tej wokalistki. Fajne , nowoczesne bluesowo-jazzowe granie i ładny, ciepły głos Katie.
Szczerze mówiąc, pierwszą płytę znam słabo, więc się nie wypowiadam. Natomiast druga jest ciekawa dla ludzi, którzy z jazzem i bluesem mają niewiele wspólnego - po przesłuchaniu może się wciągną. Wg mnie Melua ma za wysoki głos do bluesa, a płyta to właściwie głównie scoverowane standardy jazzowe, bardzo przystępnie podane, ale bez rewelacji. Ogólnie jednak jest na plus, bo promuje muzykę, która 'się nie sprzedaje' i dla wielu jest kompletnie nieznana. A nuż - widelec ktoś poczuje bluesa. (;
jak dla mnie jeden z najlepszych glosow na swiecie ostatnio od jakis kilku tygodni dziennie jej slucham uspokaja i wogole ale tez musze siegnac po pierwsza plyte bo nie slyszalem
_________________ Chwal się sam - bo zaczną chwalić cię inni, którzy się gówno znają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum