Kasia Kowalska na pal! Ona dla mnie nie umie śpiewać , nie podoba mi sie jej głos i piosenki , ogolnie jest nijaka jak dla mnie ... ale to tylko moje mało wazne zdanie ;p Jakos jej nie trawie ;p
Tzn ja slucham muzyki elektronicznej, wokale jakie tam sa maja maly przekaz i nie sa zbyt skomplikowane i rozwiniete, ale sa bardzo emocionalne, wiec nienawidze meskich woklali bo wg mnie calkiem tam nie pasuja
_________________ Jestem czlowiekiem prostym, z krwi i kosci, ucielesnieniem swiatla i ciemnosci
Jest sporo kobiecycch wokali , które lubię.
Z zagranicznych: Clare Torry (słynna wokaliza w utworze "The Great Gig In The Sky") , Jennifer Rush , Tina Turner , Linda Perry (4 Non Blondes) , Barbra Streisand , Ella Fitzgerald.. i wiele innych
Z polskich: Ewa Demarczyk , Justyna Steczkowska , Małgorzata Walewska (operowa), Krystyna Prońko , Urszula Dudziak , Renata Przemyk...
Przemyk, Bartosiewicz no i NOSOWSKA- tą kobietę uwielbiam i dla mnie zawsze będzie nr.1 Joplin też była świetna:) A poza tym to kobitki jazzujące mają ładne głosy, których bardzo dobrze się słucha np. Norah Jones.
_________________ "Spadam
pomiędzy zdania
w niedorzeczności
bez wahania"
Nie bardzo słucham kobiecych śpiewów, ale jak ktoś wyżej wymienił, Kasia Nosowska ma fajny głos i dobrze spiewa.
Aha, i jeszcze ta wokalista z "Evanescene" czy jakoś tak. Ma w sobie coś fajnego, no i fajna kobita z niej
Nabijam dalej posty na tym forum Pierwsz kobieta jaka mi przyszła na myśl od razu jak zobaczyłem temat to Bjork . Cudowna, wspaniałą, subtelna, pelna emocji itd.. można cały czas slodzić. Chodzący ideał.
Poza Bjork jeszcze wyróżniają się Pani z Arch Enemy (nie pamiętam nazwiska, ale ma babka energie), Pani z Sonic Youth (tez nie wiem jak się nazywa, ale ma fajny strasznie niechlujny wokal) i jeszcze Meredith Monk, tylko troche męczące czasem są jej krzyki, piski itp. ale oryginalna jest
Z polskich wokalistek lubie także ww Nosowską (szczególnie za solową za solową płyte) i Steczkowską (chociaz troche przesadza, ze swoimi wokalizami i teraz jakos nie może się odnaleźć w tym folku)
ps: tam jeszcze ktoś dopisał Ize Kowalewska i Peszkową. Zdecydowanie sie podpisuje, szczególnie pod ta drugą. ps; widzial ją ktos w Mysłowicach? ale energiczna kobieta
To ja ostatnio zakochalam się wprost w głosie Katie Melua'y. Piękny, dziewczęcy. I jeszcze dochodza do tego wspaniałe teksty piosenek.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Wysłany: 2006-09-28, 18:49
Polecający: Dzięki sobie :)
Ja też nie przepadam za kobietami w muzyce, ale ostatnio się to troszeczkę zmieniło kiedy zacząłem słuchać Enigmy. Tam śpiewa wiele osób i są też kobiece wokale i naprawdę genialnie wypadają z tymi melodiami. Zresztą zrozumie ten kto słuchał tego słynnego projketu Micheala Cretu.
Innych nie słucham i słuchać nie będe.
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
a ja glosuje na dode, moze nie jest......( ma bardzo ciekawy charakter ) ale glos ma idealny jak dla mnie..... co innego z .........
aha a nie z polskich tez bardzo ladny glos jak dla mnie Groove Coverage.... ( moze dlatego ze najlepiej spiewam ich piosenki )
_________________ kiedy noc odchodzi ... budze sie by z Toba byc.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum