ja uwielbiam Deltę Goodrem, na żywo śpiewa czasem lepiej niż na albumowych nagraniach.
Hayley Williams z Paramore, niesamowita jest, uwielbiam ją całym sercem, duszą i wszystkim czym tylko mogę; ).
no i zawsze twierdziłam, że piękny, przepiękny głos ma Zośka Nowakowska, notabene dziewczyna z mojego miasta. znaczy powiem tak, na nagraniach (np. z panem Rubikiem ^^) wychodzi przeciętnie, ale te same piosenki w wykonaniu na żywo po prostu powalają na kolana. no i lepiej się sprawdza w takich piosenkach, gdzie może się wykazać, niż w coverach nirvany czy co to tam zawsze grali na koncertach; p.
Ja wspomnę o mej najnowszej miłości: Anja Othodox z Closterkellera ^^ Po prostu przecudowny głos. Przecudowny.
Choć na pierwszych 2 płytach zdarza jej się straszliwie zafałszowac, ale to dodaje jej uroku tylko.
C u d e ń k o. Mniam.
Cenię sobie żeńskie wokale. Nina Simone, Elle Fitzgerald, Kate Bush, Bjork. Nie wydaje mi się, aby kobiety w jakimś stopniu ustępowały mężczyznom jeżeli chodzi o śpiewanie.
_________________ Unless I'm wrong, which, you know, I'm not...
człowiek honoru napisał/a:
ja nawet jak dobije do 600postów odczekam kolejny miesiąc i dopiero wtedy bede starałs ie o niebieskosc.
PJ Harvey.uniwersalna,wszechstronna wokalistka. w jej wczesnych dokonaniach słychać rockowy pazur, pokazuje ze potrafi krzyknąc ( i robi to często)...na najnowszej płycie ktora bardo odbiega od poprzednich mozemy usłyszeć jak radzi sobie w parze z pianinem i jak wygląda jej delikatna strona.
Mnie urzekł wokal Pani Zoe gdy zaśpiewała razem z Albarosie - Dis Is Love piękne połączenie. A jeżeli chodzi o rockowe kawałki to kobiecy wokal może być ale musi być powerful i mieć ten dreszczyk
Moje ostatnie niewieście zachwycenie to Pati Yang. Dopiero co weszłam w posiadanie wcześniejszej "Jaszczurki", więc jeszcze wiele na jej temat rzec nie mogę, poza tym, że jest nieco cięższa i ciut "ciemniejsza", ale "Silent treatment" jestem oczarowana. Podobnie jak nową płytą Marysi Peszek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum