Wysłany: 2006-07-10, 17:46 kobiece wokale Polecający: google
przepraszam, zakładam kolejny temat, ale pomyślałam o tym czytając posty przy temacie o ulubionych wykonawcach... wielu moich znajomych deklaruje się, że nie przepada za śpiewającymi kobietami, ja też zresztą wolę męskie wokale... ale jest przynajmniej kilka wyjątków. Jak z tym u was? Która wokalistka ma waszym zdaniem najbardziej oryginalny, najciekawszy głos?
_________________ I don't have low self-esteem. I have low esteem for everybody else.
Lubie głos Lauryn Hill , Erykah Badu , Katie Melua , słowem soulowe , jazzowe , czasem rnb ... tylko w takiej formie brzmia ładnie , zmysłowo, delikatnie i kobieco ;]
mnie kiedyś wogóle się od śpiewających kobiet odżegnywałam - teraz odkryłam, że czasem dobrze jest posłuchać czegoś takiego bardziej "miękkiego". Na jazzie się nie znam, ale zwykle mi się podoba, kiedy kobiety śpiewają do takiej muzyki. rnb do mnie kompletnie nie przemawia. A z tych wokalistek "naj" to na pewno Janis Joplin, bo głos miała niepowtarzalny. Bardzo lubię jeszcze Annie Lennox, wokalistki Cranberries albo Blackmore's Night.
_________________ I don't have low self-esteem. I have low esteem for everybody else.
W zespole Xantotol kiedys spiewala niejaka Mała i wychodzilo jej to calkiem sprawnie, teraz w jakims girlsbandzie spiewa, chyba to sie zwie Kayzen, czy jakos tak...
Oprocz tego w bandzie Satyra i Fenriza calkiem ladnie podspiewywala sobie jakas pani, niestety nie pamietam jak sie nazywa, a szukac mi sie nie chce.
Oprocz wyzej wymienionych za kobiecymi wokalami jakos nie przepadam, lepszy jest porzadny growl taki jak np. Michael Jackson.
Zgadzam się z dziewczynami. Edyta Bartosiewicz ma piękny głos. Co do Kasi Nosowskiej to ciągle nie jestem jakoś przekonana. ;P
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Ja uważam, że ciekawy głos ma Suzanne Vega. Zasłynęła, jak na ironię, ze zmiksowanej piosenki "tom's diner", gdzie najmniej ją słychać. Ogółem powstało z tego techno-polo, ale to już inna bajka Na pewno każdy zna, chociaż jej lata sławy już minęły. Ogółem śpiewa folk. Oprócz tego, dosyć niespotykanie śpiewa Sharon Den Adel, wokalistka zespołu Within Temptation.
_________________ " Tam, gdzie dziś piętrzą się góry, będą kiedyś morza, tam, gdzie dziś wełnią się morza, będą kiedyś pustynie. A głupota pozostanie głupotą."
Wg mnie Tarja Turnen z Nightwish i wokalistka , która śpiewa z Therionem , zapomniałam jak się nazywa A jeżeli chodzi o piosenkarki, to Kora, ma fajny i mocny głos. Ostatnio był u nas koncert Manam i fajnie śpiewała ;]
Nikt nie wspomniał o Kasi Nosowskiej. Ona też jest oki. Oczywiscie tez lubie Bartosiewicz za jej piosenke "SEN". Lubie tez Alicje Keys i KAsie Kowalska.
Najgorszymi z koleji okrzykam Mandaryne Dode i wszystkie te rózowe landrynki.
_________________ I'm strong on the surface... not all the way through...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum