Hm... przeglądałem forum, ale nie znalazłem tematu poświęconego tym zespołom, a to przecież kawał historii polskiej alternatywy. Mimo, że nie ma ich zbyt wiele w TV, czy jest ktoś, kto nie zna ich numerów?
Taaa.... Kult, rzeczywiscie jest w Polsce kultowy. Świetna kapela, kawał dobrej muzyki. Zwłaszcza ich wczesne płyty, chociaż "Ostateeczny krach...", mimo że inny stylistycznie, też jest bardzo dobry.
Kazi- też swietny projekt, zupełnie inny. Śmieszy mnie troche, jak niektórzy nazywać Kazika "raperem" po pierwszej jego solowej płytce.
Buldog z kolei niezbyt mi sie podobał, coś mnie do niego nie przekonało, nie wiem czemu.
Taaa... Kazik raperem... szczególnie w wersji Kazik Na Żywo
Mi też Buldog na początku nie podchodził, ale po kilku przesłuchaniach (zresztą z większością muzy tak mam) uważam, że naprawdę jest ok. Byłem też mile zaskoczony ich klipami - ktoś się trochę bardziej postarał.
Eee tam, przesada. Mezo też rymuje, a do rapera to mu daleko Oj, powinienem sie ukarać za takie porównanie w sumie... mimo wszystko, określenie raper, widzi mi sie troche uzyte na wyrost. niepotrzeebne.
bro napisał/a:
nie ma jak kiczowate teledyski kultu!!!
Teledyski Kazika były jeszcze bardziej kiczowate. Zeby tylko wspomniec "Mars Napada", czy "12 groszy". czysta improwizacja i pełna bajera w jednym.
Wysłany: 2008-01-24, 17:51
Polecający: bierdonka
Kult to juz kultowy zespoł , jak dla mnie to uwielbiam słuchać ich pierwszych płyt "Kaseta" "Kult" "Posłuchaj to do Ciebie"" Spokojnie" no i "Muj wydafca" , Kazika solo i w innych projektach rzadko ale też ciekawe rzeczy tworzyli. Ogolnie to nie znać tych KULTOWYCH tekstów to grzech ;p
Mój chłopak praktycznie słucha tylko Kazika - we wszystkich jego zespołowych wcieleniach:) osobiście mi najbardziej podobają się kawałki KNŻ, chociaż i Kult ma sporo bardzo ciekawych... do Kazika podchodzę jak do żywej legendy:)
Wielka szkoda, że zawieszono działalność KNŻ - to również mój ulubiony projekt.
Na szczęście "na żywo" wciąż wypadają świetnie - niezależnie, który zespół akurat koncertuje. Inna sprawa, że nawet jeśli występuje Kult, to grają pojedyncze numery Kazika, a gdy gdy gra Buldog, to grają i Kazika i Kult
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum