Nie znam twórczości Mandaryny, nie słyszałem w całości żadnego utworu, ale według mnie jej muzyka nadaje się tylko do dzownków. Zasysałem dzwonki kapel których słucham na codzień i brzmiały dupowato, a dźwięki Mandaryny brzmiały idealnie, do dzisiaj kilka mam:)
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
Wysłany: 2007-07-14, 15:14
Polecający: samej sobie :P
Don_Satanos napisał/a:
jej muzyka nadaje się tylko do dzwonków
Zgadzam się, no może jeszcze na dyskoteki ale do słuchania to to się wogóle nie nadaje... Tak samo jak ICH TROJE
Nie wiem jakim cudem ona mogła sprzedać tyle płyt....
_________________ www.lennykravitz.ovh.org ll You're Site.! <LK3 I was born long ago
I am the chosen I'm the one
I have come to save the day
And I won't leave until I'm done.
Jeszcze pośmiać się można, jak próbuje śpiewać na żywo. Ciekawa jestem tylko, ile z (s)hitów przez nią wylansowanych to jej autorskie piosenki. No dobra, piosenki napisane specjalnie dla niej. Bo większość tego co słyszałam okazało się być coverami.
Wysłany: 2007-07-14, 15:44
Polecający: bierdonka
a kto by tam chciał dla niej pisać ;]
Ale troche oszukujecie , bo jak wchodził jej pierwszy hit Here I go again to nie wierze ze nikt tego nie podśpiewywał ;] Ja sie przyznaje ze to robiłam ;p Ale to mozna usprawiedliwić bo to cover takiej sławnej niegdyś grupy Whitesnake.
do dzis nie moge ztrawic jak siedze w klubie a z szafy grajacej leci madaryna, ale takie kiczowate utowy własnie wpadaja najszybciej w ucho, wszyscy znaja tekst i podpiewuja .
ostatnio bylam na mandarynie i playback jej sie chyba zepsół :X
na ogół nie przepadam za nia wole juz Dode chociaz.....
_________________ 'Nie zwalaj niczego na okoliczności, lecz zmieniaj je.
Sukces odniesiesz tylko wtedy, gdy sam poszukasz okoliczności,
jakie ci odpowiadają;
Jeśli nie zdołasz ich znaleźć, stwórz je sobie'
Jeszcze pośmiać się można, jak próbuje śpiewać na żywo.
Osobiście nie pamiętam kto nie jedzie na playbacku na koncertach. Przynajmniej tak było kilka lat temu.
Poza tym ona jest tancerką, a nie piosenkarką. Taniec wychodzi jej świetnie, a piosenki... warto czasami spróbować robić wygibasy i śpiewać przez conajmniej 15 minut...
_________________ Podaruj dzieciom uśmiech, a mężczyznom rozum...
co do mandaryny to ma głos jak transwestyta zgodze sie z tym że lepiej tańczy niz śpiewa, bo spiew to jej wogóle nie wychodzi no ale cóż zrobic jak sie baba uprze to nie ma bata na nią
_________________ Nic na ziemi nie dzieje się bez przyczyny...
warto czasami spróbować robić wygibasy i śpiewać przez conajmniej 15 minut...
Racja, ale ona nawet jak nie tańczy, to nie potrafi zaśpiewać czysto. Mandaryna nie ma talentu wokalnego, ale miała wystarczająco dużo pieniędzy, zeby sie wypromować.
^ Nie zapominajmy o słuchaczach takiej muzyki, których jest w naszym kraju zatrważająco dużo. I to oni pomogli Mandarynie odnieść skuces, nawet pomimo tego, że nie ma głosu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum